PUBLICITAT

La federació agrària garanteix l’abast d’aliments

Els productors prenen mesures per evitar la propagació del coronavirus

Per El Periòdic

| RÀDIOSEU

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va destacar que el sector continua treballant per garantir la provisió d’aliments a la població i va assegurar que, tant els centres de producció de les cooperatives com els agricultors i ramaders, mantenen una activitat «relativament normal» a l’inici de la cadena alimentària.

La FCAC va assenyalar en un comunicat que «s’han pres mesures preventives per als treballadors de les cooperatives i s’han definit protocols d’actuació», mentre «els agricultors i ramaders compleixen amb les recomanacions sanitàries per seguir garantint els productes de primera necessitat». En alguns casos, com les cooperatives arrosseres, fins i tot, es van intensificar els torns per poder abastir la demanda existent».

A més de subministrar aliments a la distribució, les cooperatives van tenir obertes prop de 150 agrobotigues que van ser punts de venda propis i que van abastir la població del territori amb queviures de primera necessitat. La FCAC, segons va informar l’ACN, remarca que en aquestes agrobotigues es van respectar les mesures de seguretat, com ara limitar l’aforament per mantenir la distància de protecció i es va recomanar fer el pagament amb targeta o telèfon mòbil. En alguns casos, es va ampliar l’oferta habitual amb arròs, llegums o pasta, i es va continuar prestant el servei de botiga on-line, va informar Ràdio Seu.

Pel que fa al funcionament de les cooperatives i els seus socis, «de moment està garantit el transport de mercaderies, el subministrament de carburants i el pinso per al bestiar». La FCAC està treballant perquè també quedi garantida l’obertura dels punts de venda de productes com ara fitosanitaris, llavors o fertilitzants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT