PUBLICITAT

La Diputació de Lleida injecta més diners als ajuntaments

Per El Periòdic

La Diputació de Lleida va anunciar ahir un paquet de mesures urgents i extraordinàries de caire econòmic per garantir la liquiditat dels ajuntaments i facilitar que puguin fer front a les despeses extraordinàries originades pels esforços que estan fent davant l’emergència del coronavirus. L’ens va acordar augmentar els ajuts a les llars d’infants previstos als pressupostos del 2020, i incrementar en 800.000 euros els ajuts als consistoris per fer front a les despeses corrents que ocasionin les actuacions per evitar la propagació del Covid-19. Així mateix, va allargar fins al 21 de maig el termini perquè la ciutadania pagui en període voluntari l’impost de vehicles dels municipis que el tenen delegat a l’Organisme de Recaptació.

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre van comunicar ahir dijous les mesures adoptades a tots els ajuntaments de la demarcació. Segons van explicar, la voluntat és garantir que els consistoris i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de la liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l’impacte d’una posterior crisi econòmica derivada de l’actual situació, va informar Ràdio Seu.

Una de les primeres mesures anunciades va ser l’increment dels ajuts per a llars d’infants, un dels serveis municipals tancats però que continuen sent bàsic des de l’òptica de la cohesió social als municipis. En aquest sentit, la Diputació de Lleida havia previst als pressupostos per al 2020 la corresponent partida per tal de destinar una ajuda de 875 euros per alumne a cada municipi que presti aquest servei. Ara, aquesta quantitat s’ampliarà a 1.000 euros per alumne. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT