PUBLICITAT

La Vall d’Aran instal·larà un hospital de campanya

Servirà per atendre exclusivament a pacients amb problemes respiratoris

Per El Periòdic

Aparcament de l’hospital de Vielha.
Aparcament de l’hospital de Vielha. | RàdioSeu

El Conselh Generau d’Aran, de la mà de Pompièrs Emergències, instal·larà un hospital de campanya a l’aparcament de l’Espitau de Vielha per donar suport a l’àrea d’urgències. L’espai funcionarà, en el cas que sigui necessari, com a zona d’accés, triatge i espera dels pacients amb símptomes respiratoris, segons informa RàdioSeu.

El govern aranès, dins el pla de contingència sanitària enfront del coronavirus, també reorganitza els espais de l’hospital per poder acollir els usuaris que arribin tant en l’àmbit d’urgències com d’hospitalització. En aquest sentit, s’ha procedit a aïllar zones per atendre exclusivament a pacients amb simptomatologia respiratòria.

El pla, dissenyat pels professionals sanitaris, estableix els diversos escenaris als quals es poden enfrontar en els pròxims dies, en els quals es preveu un augment dels casos positius i de les visites a l’àrea d’urgències de l’Espitau Val d’Aran, així com les accions i mesures que s’hagin de prendre en cada moment.

Científics a favor del confinament total

En un altre ordre de coses, una setantena de científics d’arreu de l’Estat han signat un informe dirigit al govern espanyol on s’exigeix el confinament total de les comunitats autònomes amb més afectació pel coronavirus i s’alerta d’un col·lapse sanitari a partir del dimecres 25 de març. «És absolutament necessari intensificar les mesures de confinament i de restricció de la mobilitat per parar la COVID-19», s’assenyala en un comunicat, firmat entre d’altres pels científics catalans Bonaventura Clotet, Oriol Mitjà i Xavier Rodó. «Cal anticipar-se a la situació i no té sentit esperar a reaccionar», afirmen els experts, que assenyalen Itàlia i aposten també per la «interrupció total» de les connexions domèstiques aèries, marítimes i ferroviàries fins al 4 d’abril.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT