PUBLICITAT

Aturada la construcció del túnel de Tresponts

Territori i Sostenibilitat pren la decisió per l’actual estat d’alarma sanitària

Per El Periòdic

Obres de construcció del túnel de Tresponts.
Obres de construcció del túnel de Tresponts. | Ajuntament d\'Organyà

El Departament de Territori i Sostenibilitat va decidir aturar provisionalment les obres de construcció del túnel de Tresponts, entre Organyà i Montant de Tost, a causa de l’actual estat d’alarma sanitària per la propagació del coronavirus. Els treballs es reprendran tan aviat com ho permeti la millora de la situació amb relació al Covid-19.

Segons va avançar ahir Catalunya Informació, la pausa en el projecte forma part d’un conjunt d’obres que restaran en punt mort per raons de seguretat sanitària. De fet, les mateixes informacions apunten que Territori ha decidit aturar fins a 36 obres públiques arreu del país, de les quals la més important és la de Tresponts. El Govern només mantindrà en funcionament aquests dies 17 treballs considerats com a urgents.
Pel que fa específicament a les regions de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran, en conjunt s’ha suspès vuit obres, mentre que se’n manté vuit més.

Terminis

El túnel de Tresponts és una infraestructura llargament demandada pel territori. Aquesta obra a la C-14 compta amb una inversió de 35,4 milions d’euros, que suposarà passar d’una calçada de set a deu metres d’ample i guanyar en seguretat i comoditat, ja que la via actual és estreta i sinuosa en aquest tram. L’obra està prevista que estigui finalitzada i en funcionament per a la circulació del trànsit rodat de cara a finals d’any. Amb aquesta aturada s’haurà de comprovar si els terminis per a la finalització de la realització de la infraestructura es mantenen o bé varien les dates del calendari i s’ha d’allargar en el temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT