PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB estudia acabar la lliga amb un play-off entre 16 equips

Una de les opcions és finalitzar la competició amb una concentració de tots els conjunts a les Illes Canàries

Per Miquel López-Egea

El Morabanc Andorra juga al Gran Canària Arena, aquesta temporada.
El Morabanc Andorra juga al Gran Canària Arena, aquesta temporada. | ACB Photo / M. Henríquez

El 20 d’aquest mes serà clau per al futur del bàsquet espanyol i, per tant, per al MoraBanc Andorra. Aquest dia es reuniran tots els equips de l’ACB en una assemblea extraordinària per videoconferència i decidiran quin és el futur de la competició: si s’acaba, com s’acaba i quan s’acaba. Els interrogants començaran a desaparèixer en un moment en el qual sembla que la pitjor part de la pandèmia generada per la Covid-19, que ha provocat la suspensió de pràcticament tot l’esport en l’àmbit mundial, ja ha passat.

En aquest sentit, una de les possibilitats que hi ha sobre la taula i que ja s’ha parlat amb diferents clubs, és disputar un play-off a 16, és a dir, tots els equips de la Lliga Endesa menys els dos darrers classificats, el Movistar Estudiantes i el Montakit Fuenlabrada, que no perdrien la categoria perquè no s’acabaria la fase regular. No hi hauria descensos  i d’aquesta manera, durant la temporada vinent es disputarien més duels en funció dels ascensos des de LEB Or. 

Per tant, una de les opcions és que aquests equips es mesurin entre ells al millor de tres partits a vuitens de final, quarts i semifinal, mentre que la final podria ser al millor de cinc. Tots els partits es disputarien a les Canàries. Les rondes podrien ser més curtes, ja que això dependria de quan es reprengui la competició i, és clar, com passa amb el futbol, els equips necessitaran, a més, unes setmanes d’entrenaments per tornar a agafar la forma. És a dir, hi hauria d’haver entre quinze dies i un mes de preparació abans de tornar a competir al màxim nivell. 

Una assemblea extraordinària de l’ACB decidirà el futur de les competicions el pròxim 20 d’abril

Aquest fet, per tant, atès que els partits seran segur a porta tancada en qualsevol cas, implicaria que Movistar pugui retransmetre els duels i, d’aquesta manera, no es perdrien els drets televisius. En aquest sentit, Mundo Deportivo va avançar ahir que aquest play-off es podria disputar a les Illes Canàries, al Pavelló d’Esports de Tenerife Santiago Martín, pista de l’Iberostar Tenerife, i al Gran Canària Arena, pista de l’Herbalife Gran Canària. Aquesta decisió es prendria perquè és la comunitat autònoma d’Espanya amb menys afectació pel coronavirus i, per tant, és més segur. A més, les illes tenen una àmplia capacitat hotelera, de manera que els conjunts podrien viure aïllats durant diverses setmanes, fent un nou confinament i només sortint per entrenar i per jugar els partits. Per tant, això comportaria que també s’haurien de fer tests ràpids de coronavirus als jugadors i en cas de donar negatiu, ja estarien llestos per poder competir.

Aquesta opció és tan sols una idea perquè ara per ara, la proposta principal de tots els components és poder jugar cadascú a la seva pista, encara que no se sap exactament quin podria ser el format de la competició perquè amb la situació actual és pràcticament impossible poder acabar la fase regular i disputar els play-off, tenint en compte que els contractes dels jugadors acaben el 30 de juny. 

Cal afegir que aquest fet serviria  perquè no hi hagi una aturada de bàsquet de cinc mesos i es podria proclamar un campió, encara que no amb les condicions habituals, a més d’evitar un impacte econòmic brutal per a tots els clubs, que ja han perdut els seus ingressos amb les entrades del públic.

Cal recordar que aquesta opció ja es va reconèixer per part de l’Eurolliga, encara que en aquest cas hi ha més dificultats perquè s’han de fer desplaçaments internacionals. Per un altre costat, l’NBA també es podria resoldre d’una manera semblant, amb uns play-off disputats a Las Vegas. 

Des del primer moment, els clubs de l’ACB s’han negat rotundament a cancel·lar la competició i, en el cas del MoraBanc, els jugadors es mantenen entrenant a casa i confinats a Andorra, a excepció de David Walker, que va marxar a Ohio, als Estats Units. 

En aquesta línia, l’ACB també treballa per un protocol de cara tornar als entrenaments i de com s’ha de fer, que podria ser molt semblant al que va revelar diumenge la Reial Federació Espanyola de Futbol, que va plantejar una sèrie de recomanacions per tornar a competir. 

Ibon Navarro valora posivitivament el paper de Todorovic

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va valorar positivament el paper que ha tingut Dejan Todorovic durant la temporada i va explicar que «tot i fer un any que estava aturat, ha tingut bones decisions». En aquest sentit, el tècnic, va assegurar que «després d’uns primers mesos amb por amb el seu genoll que es notava dia a dia, ha tingut moments brillants durant la temporada i uns altres amb alts i baixos i alguns problemes defensius, però va recuperant el nivell i té molt de talent».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT