PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Suspesa la prova de la Copa del Món de BTT a Vallnord-Pal Arinsal

L’UCI i l’estació prenen la decisió «com a sentit de responsabiliat» a causa de la pandèmia mundial

Per Miquel López-Egea

La Copa del Món d'Andorra.
La Copa del Món d'Andorra. | Bartek Wolinski / Redbull Content Pool

L’esport andorrà ha rebut avui un nou cop molt dur a causa de la pandèmia mundial generada per la Covid-19. La Unió Ciclista Internacional (UCI) i Vallnord-Pal Arinsal han anunciat la suspensió de la cinquena prova de la Copa del Món UCI de BTT Mercedes-Benz d’aquest any, que esperava celebrar-se del 16 al 21 de juny. 

La decisió s'ha pres«com a sentit de responsabilitat» perquè, segons ha explicat l’entitat en un comunicat, «la celebració d’aquesta prova hauria pogut suposar un risc per la salut i la seguretat de tots els corredors, participants i aficionats». «Vallnord-Pal Arinsal ja treballa juntament amb l’UCI, per posposar aquesta prova pel calendari de l’any 2021, tal com s’està efectuant en altres esdeveniments esportius», ha explicat l’entitat, tot aclarint que «l’estació de la Massana lamenta la situació i destaca que ha estat una decisió molt difícil, ja que és un dels esdeveniments més importants per l’estació i pel país». «Vallnord-Pal Arinsal hauria acollit aquest any la vuitena edició i aprofita per agrair com sempre, la confiança i el suport a tots els implicats així com corredors, col·laboradors, patrocinadors i equips», afegien.

L'escenari actual

En aquest sentit, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, ha remarcat que «és un tema de responsabilitat, teníem la prova al mes de juny i l’anterior a nosaltres, Fort William (Escòcia), ja havia caigut, igual que els Campionats del Món d’Albstadt, que s’han posposat». «Nosaltres hem mirat el que podíem fer però la decisió era clara, vist l’escenari actual», ha assegurat i ha destacat que «ara treballem amb l’UCI una mica en la línia com ha fet el Comitè Olímpic Internacional amb els Jocs Olímpics de cara a l’any vinent, aquest és el plantejament que hem fet». «Ho fem en aquesta línia: Hi havia un dossier per al 2021-2022 i ara és el que estem parlant, amb el bagatge que tenim de Copes del Món. No ens despertem d’un dia per l’altre i anul·lem la prova. sinó que és una situació que ens hi porta, ja que està clar que la nostra prova era al mes de juny i si hagués estat més endavant, potser no s’hauria pres la decisió», puntualitzava.

Així mateix, Marticella ha subratllat que «en una Copa del Món han de venir els millors riders del món i tots ells s’han de desplaçar. Al juny, això no hauria estat possible». A més, ha insistit en el fet que «la decisió tenia més coherència perquè la prova de cross-country puntuava pels Jocs Olímpics de Tòquio», tot reconeixent que «el calendari de la tardor pot estar sobredimensionat, tenint en compte que es depèn de molts espònsors i, aquest any, potser no és el millor moment per col·laborar amb un esdeveniment que potser no té un retorn a l’altura dels esdeveniments». «Si es fa a la tardor, no crec que poguéssim arribar als 30.000 o 40.000 visitants. Es treballa amb perspectiva i es prepara amb molts mesos d’antelació», sentenciava. 

Per la seva banda, Olga Molné, cònsol major de la Massana, ha subratllat que «com a presidenta d’EMAP-Pal Arinsal considero que ens havíem d’alinear amb els grans esdeveniments internacionals que han quedat anul·lats, com els Jocs Olímpics, ja que la crisi sanitària és una prioritat mundial». «Teníem clar que al mes de juny era completament inviable a causa del context actual. A curt termini tampoc era factible i per això esperem traslladar-la l’any 2021. Ara ha d’imperar el sentit de la responsabilitat», remarcava, recordant que «la nostra aposta per la bicicleta continua ferma».

Impacte econòmic

Respecte a l’impacte econòmic, ha recordartque «primer de tot, és un tema sanitari». «Quant a la part econòmica, ja buscarem les solucions que calguin. Ho fem amb uns mesos vista i assumirem les responsabilitats que toquin en l’àmbit econòmic, però si podem recrear la prova amb les mateixes condicions l’any vinent, ja sabrem trobar les fórmules perquè l’impacte sigui menor», aclaria. 

Per un altre costat, ha reiterat que «tenim un recorregut i un bagatge» i que, per tant, «la decisió s’ha entès perfectament» per part de tothom. «Era una evidència i hi ha un sentit de responsabilitat, ara no toca fer-la. Ja hi haurà un moment», afirmava. En aquest aspecte, ha recordat que «tenim un gran reconeixement». Quant al futur, ha manifestat que «no es pot dir mai si tindrem les Copes del Món abans dels Mundials de 2024 perquè les coses canvien», però «el més previsible és que les tinguem durant els tres pròxims anys». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT