PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La lliga tornarà entre el 24 de maig i el 12 de juliol

La FAF estudia la possibilitat d’eliminar la Copa Constitució i els play-off pel títol

Per Miquel López-Egea

La UE Sant Julià i l’Atlètic Club d’Escaldes, aquest curs.
La UE Sant Julià i l’Atlètic Club d’Escaldes, aquest curs. | FAF

SSempre que el Govern ho permeti, la Lliga Nacional tornarà el 24 de maig com a molt d’hora i el 12 de juliol a tot estirar. En aquest sentit, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar ahir tots els escenaris que contempla de cara a la tornada de la competició i va presentar un calendari amb totes les opcions. 

En cas de començar més tard del 14 de juny, no es disputaria la Copa Constitució, ja que l’ordre de la UEFA és prioritzar la lliga abans que la Copa i, per tant, seria el tercer classificat de la lliga qui anés a l’Europa League. Per un altre costat, el calendari també preveu que en cas que la Lliga Multisegur Assegurances es quedés sense jornades suficients, s’hauria de modificar la competició de manera que es contempla un escenari en el qual s’eliminaria una volta dels play-off i un altre en el qual s’eliminarien els play-off totalment, disputant només les jornades que falten de la fase regular.

A més a més, la FAF va proposar jugar cada tres dies perquè els jugadors puguin tenir un període de vacances normalitzat i perquè es pugui alleugerir econòmicament els clubs perquè com més aviat s’acabi, menys despeses tindran. Respecte a la promoció, es jugaria una vegada finalitzada la competició.

Per un altre costat, la FAF vol evitar els duels a les 14.00 hores a causa de les altes temperatures i, de manera extraordinària, vol permetre els dimecres entrenar al segon camp de la Borda Mateu mentre s’estiguin jugant partits de la categoria al camp principal, sempre que es permeti per part de les autoritats jugar a portar oberta.

L’entitat també va indicar que «quan el Govern doni el vistiplau per iniciar les activitats esportives, els clubs disposaran de dues setmanes per entrenar abans d’entrar en competició. Un cop es reiniciï la competició, la FAF acatarà les recomanacions de la UEFA i del Govern en mesures d’higiene i prevenció».

Respecte a la Segona Divisió, aquesta també es podria quedar sense play-off, disputant-se només els caps de setmana i acabarien en dates semblants. En aquest cas no se celebrarà la Copa Federació. Quant al futbol sala, la lliga s’iniciarà el dilluns després que comencin les altres lligues mentre que el Canut es disputarà en funció de les dates lliures que quedin en el calendari. El futbol base, per la seva part, anirà lligat a l’inici de les escoles. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT