PUBLICITAT

L’AUTV farà una auditoria per justificar la seva decisió

Asseguren que cap patrocinador els ha demanat que retornin tota la inscripció

Per Miquel López-Egea

33 Un corredor arriba exhaust a la meta durant la darrera edició.
33 Un corredor arriba exhaust a la meta durant la darrera edició. | Guillem Casanova / AUTV

Després del rebombori causat per l’anunci de l’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) de tornar el 70% de l’import de les inscripcions per la seva cancel·lació, l’organització va decidir fer una auditoria externa per justificar la seva decisió de no retornar el 30% restant, ja que, segons expliquen, és impossible perquè amb la decisió actual, s’han hagut d’endeutar. 

«Seguim igual. Ens hem fet assessorar legalment per estar segurs després de tot el soroll i estem en el nostre dret de prendre la decisió, a més, a Andorra no hi ha cap reglament sobre aquesta qüestió», va indicar la directora de l’AUTV, Lídia Martínez, que va aclarir que «si poguéssim fer més, ho faríem, però no podem retornar més ni ho farem». «Perquè no hi hagi dubtes, hem decidit demanar una auditoria externa i independent dels nostres comptes des de l’1 de setembre, quan vam començar a treballar, fins al 9 d’abril, perquè es pugui certificar que evidentment hem tingut més despeses del 30%, que és el que retornem», revelava. 

Segons ella, la decisió es pren per «transparència» i «pels que dubtes de la nostra legalitat, almenys estarà certificat». En aquest sentit, va revelar que eren partidaris d’anar davant de la justícia però que «la decisió d’un jutge podria trigar diversos anys». 

També va remarcar, respecte a Andorra Turisme, el Comú d’Ordino, Vallnord i tots els patrocinadors, que «ningú ens ha obligat a prendre la decisió, però tothom sabia des del principi, quina era la situació i que no es podia fer tot el retornament». «Ningú m’ha dit que havia de fer les coses d’una altra manera o que no estaven contents amb la decisió», reiterava. Així, va subratllar que els patrocinadors «sabien perfectament la decisió, mai m’han demanat canviar res. Abans de fer l’anunci oficial, vaig parlar amb els principals per veure com podíem negociar la situació. Sabien que no es podia guardar el dorsal i que no es podia tornar el 100% de la inscripció perquè coneixen els nostres comptes, els hi presentem cada any». 

Per tant, segons va manifestar, tornar el 100% de la inscripció, «suposaria liquidar l’empresa, tothom sap les nostres possibilitats». «Ens hauria agradat poder optar per guardar el dorsal però no tenim totes les garanties de com es farà l’esdeveniment l’any vinent», puntualitzava, encara que assegura que en «en funció de com es negociï, potser podrem proposar alguna cosa per a favor dels corredors del 2020 que van recuperar el 70% de la inscripció, però ara no podem dir-ho perquè no tenim acords tancats». 

Finalment, també va lamentar el mal que fan les crítiques rebudes de cara a celebrar l’edició de 2021, recordant que «ningú de fora del país s’ha queixat, ens fa mal a nosaltres i a tots els nostres patrocinadors». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT