PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Clam unànime contra la decisió de fer una Segona B amb 96 equips

Els clubs adscrits a la federació catalana es mostren totalment en contra de la proposta feta per l’RFEF

Per Miquel López-Egea

L'FC Andorra juga contra l'Oriola.
L'FC Andorra juga contra l'Oriola. | @fcandorra

L

a proposta de Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de donar per acabada la competició no ha agradat gens ni mica als clubs de la Segona Divisió B adscrits a la Federació Catalana de Futbol (FCF), almenys els que no en sortirien beneficiats. 

Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, en la reunió, en la qual van participar la UE Cornellà, FC Andorra, CF Badalona, FC Barcelona B, el RCD Espanyol B, Nàstic de Tarragona, UE Llagostera, Lleida Esportiu, UE Olot, AE Prat i CE Sabadell, la resposta va ser pràcticament unànime, de manera que es va rebutjar la idea de formar una categoria amb 96 equips, que implicaria quatre grups de 24 equips o fer-ne sis. 

Així, l’FCF va recollir ahir en una reunió telemàtica amb els representants dels onze clubs catalans les seves aportacions al voltant del model de finalització de les competicions d’àmbit estatal no professionals proposat per l’RFEF, que seria acabar la temporada sense descensos però fent els ascensos habituals, a partit únic i en camp neutral. Aquesta proposta no va aconseguir tenir una bona acollida entre els clubs.

Per tant, després de l’exposició per part del seu president, Joan Soteras, les entitats van afirmar que no accepten la decisió perquè desvirtuaria la competició i li faria baixar el nivell, la massificaria i només beneficiaria els que pujarien, però que en canvi, seria molt dolenta per aquells que no assolissin l’ascens, com seria el cas de l’FC Andorra, que acabaria en novena posició i en cap cas podria disputar l’ascens. Ni tan sols amb la proposta de la UE Olot, que va demanar que es faci  un play-off de vuit equips per grup, per fer la situació més justa i que òbviament, el beneficiaria. 

Només el Cornellà es va manifestar d’acord amb la decisió mentre que el Lleida ho va fer absolutament en contra. Així mateix, el Llagostera va demanar que es tingui una decisió ferma mentre que l’Espanyol B va suggerir que s’acabi la competició i que aquesta quedi deserta. Per la seva part, el Prat va voler remarcar que la competició no es podrà celebrar a causa de la situació actual. 

Tot i això, en una reunió una mica tensa, Oriol Camacho, secretari general de l’entitat, i el mateix Soteras es van comprometre a mantenir una reunió amb Rubiales per traslladar les queixes dels clubs. De fet, alguns clubs d’Espanya ja s’han manifestat públicament en contra i fins i tot han arribat a insinuar que portaran el cas als tribunals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT