PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La lluita antidopatge no s’atura

L’AGAD recorda que hi ha certs medicaments que necessiten una autorització

Per Miquel López-Egea

Unes aspirines i uns paracetamols.
Unes aspirines i uns paracetamols. | Pixabay

El confinament podria resultar temptador per aquells esportistes que volguessin dopar-se. Per aquest motiu, l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) va recordar ahir que «s’ha de tenir molt present que el programa de control de dopatge no s’ha aturat encara que el calendari de competicions hagi variat», tot i la situació actual. Així mateix es va pronunciar l’Agencia Espanyola de Protecció de la Salut en l’Esport (AEPSD) que va explicar que «els esportistes sotmesos a l’obligació de localització no poden oblidar-se de continuar complint amb ella durant aquestes crisis»

Aquest recordatori es va fer durant les recomanacions que va fer l’entitat, ja que va donar a conèixer que «alguns dels medicaments pel tractament podrien estar inclosos en la llista de substàncies prohibides i per tant, ‘s’hauria de demanar una Autorització d’Ús Terapèutic (AUT)» perquè, segons l’agència espanyola, «els esportistes no poden quedar al marge pel que fa a la possibilitat de ser infectats i de necessitar tractament farmacològic o medicació de suport». «Els metges els poden prescriure diversos medicaments i recomanar prendre alguns altres que no requereixen recepta», aclaria.

Per tant, van publicar una llista de medicament que sí que estan permesos en l’esport com l’aspirina, l’ibuprofèn o el naproxèn, encara que contenguin pseudoefedrina, un producte que no necessita una AUT en aquest tot i donar positiu. 

Així mateix, van fer una llista d’altres medicaments que poden servir en la lluita contra la Covid-19 però que necessiten una AUT perquè donarien positiu, com els antiasmàtics o alguns antivirals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT