PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu estalviarà 520.000 euros de les subvencions

Les federacions rebran un 15% menys i els diners aniran destinats a la Borsa Solidària creada contra la Covid-19

Per Miquel López-Egea

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. | SFGA

Les 33 federacions esportives d’Andorra que reben subvencions del Govern veuran els seus ingressos disminuïts aquest 2020, de manera que el Govern tindrà un estalvi d’un 15% del paquet d’ajudes previst de 3.674.000 euros que estava designat. L’opció és que els 520.000 euros resultants es destinin a la Borsa Solidària contra la Covid-10

En aquest sentit, segons va explicar la ministra de Cultura i Esports a EL PERIÒDIC, Sílvia Riva, «les federacions ens van contactar durant les primeres dues setmanes per rebre consignes sobre el seu full de ruta, per què havien de fer amb les partides pels esdeveniments», de manera que el ministeri «va obrir una ronda de contacte per saber com estava cadascuna i se’ls va marcar la línia una línia a seguir», per saber quin pressupost no utilitzarien fins al juny o el juliol. 

Per tant, les entitats van renunciar a una part dels seus ingressos a causa de la situació. «A principis d’any paguem una part perquè puguin funcionar, se’ls fa un avançament en funció de la quantitat que rebien l’any passat i després se’ls paga la resta», va explicar Riva que va aclarir que «no parlàvem en cap cas d’una retallada sinó d’una borsa solidària per no desenvolupament del seu programa esportiu i que no afecta al seu funcionament intern. Elles renuncien a una part», és a dir, pels esdeveniments no organitzats o els trajectes que no s’haurien realitzat. Així mateix, va recordar que les federacions petites que reben poc ajut «han fet aportacions en la mesura de les seves possibilitats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT