PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arriben els primers acords entre equips i jugadors

L’AFA suma 150 inscrits després dels comunicats de la setmana passada

Per Miquel López-Egea, Albert Ortega

Moltes adhesions a l’associació.
Moltes adhesions a l’associació. | AFA

D

esprés que molts jugadors de la Lliga Multisegur Assegurances s’hagin vist afectats per impagaments per part dels clubs i que l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) emetés diversos comunicats per defensar la seva situació, diversos clubs han arribat a un acord amb les seves plantilles, intentant arreglar les situacions que s’estan produint. 

En aquest sentit, la UE Engordany, la UE Santa Coloma i l’Atlètic d’Escaldes van acordar que pagaran tots els sous sencers als jugadors i, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, la idea és pagar -los però abonant un 50% cada mes incloent juny i juliol. Així, la situació de les plantilles se suma a les de l’Inter d’Escaldes i el Vallbanc FC Santa Coloma, que estaven al dia en el pagament dels seus jugadors, sense cap mena d’endarreriment ni rebaixa. Per un altre costat, la situació del CE Carroi és peculiar perquè té jugadors a cost zero però els paga l’allotjament i el menjar i, per tant, es manté aquesta situació fins que s’acabin les competicions. La resta d’equips encara segueixen negociant. 

L’AFA segueix creixent

Així mateix, l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) segueix creixent i aquests dies ha tingut molt de ressò entre els jugadors, que han optat per afiliar-se després de les situacions explicades. Per tant, ja compten amb prop de 150 inscrits entre jugadors de les lligues nacionals, tots els internacionals, jugadors de futbol sala i jugadores. 

El president de l’AFA, Ilde Lima, va explicar que «s’ha de viure com una millora del futbol» i que «no estem ni a favor ni en contra de ningú, sinó que ho fem pel futbol perquè per aquest motiu formem part de l’AFA jugadors de tots els equips i tots són benvinguts». En aquesta línia, es va mostrar molt clar amb aquest fet i va manifestar la voluntat de seguir creixent perquè «s’ha de millorar el futbol, com passa a tots els països del món». «Volem que les coses es facin bé», sentenciava. 

Cal recordar que la setmana passada l’AFA va emetre diversos comunicats en els quals va recordar als clubs l’obligació de pagar els salaris i que volen canviar la legislació actual per protegir els jugadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT