PUBLICITAT

Jo no hi ha cap persona hospitalitzada per Covid-19

El Govern registra tan sols quatre casos d’infectats al Principat

Per El Periòdic

L’última pacient de Salita que ha estat hospitalitzada per la Covid-19.
L’última pacient de Salita que ha estat hospitalitzada per la Covid-19. | SAAS

Segons va fer saber ahir el Govern als mitjans de comunicació, ja no queda cap persona hospitalitzada per la Covid-19 a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Ahir al matí el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) li va donar l’alta. a una resident de Salita que es va infectar durant un rebrot que hi va haver al centre sociosanitari fa unes setmanes. Tot i que tots els casos infectats, que eren vuit, presentaven una afecció lleu de la malaltia, van ser hospitalitzats per prevenció.


Pel que es refereix a les xifres  generals, doncs, el total de persones registrades que han contret la malaltia al Principat és de 855. D’aquestes, al llarg d’aquests tres mesos de pandèmia, 799 s’han recuperat i 52 han mort. També de la xifra total, quatre persones estan passant la infecció actualment, després que dues persones hagin estat donades d’alta mèdica en les darreres hores. De les quatre actualment actives, dues són professionals de la salut. Per altra banda, el Govern va constatar que no hi ha cap membre dels cossos especials infectat.


El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va recordar, a través de les xarxes socials, que malgrat que ja no queda cap persona ingressada a l’hospital per la Covid-19, cal continuar amb les mesures de seguretat i protecció per intentar evitar rebrots.

Proves sectorials

En la mateixa línia, el SAAS està realitzant un seguit de proves TMA o PCR a col·lectius que han reprès l’activitat després de l’època de confinament i després de dur a terme un cribratge massiu a, gairebé, tota la població del Principat. En aquest sentit, s’han realitzat aproximadament 400 proves durant el mes de juny i 1.600 tests en total a centres educatius, a centres sociosanitaris i a treballadors i treballadores. L’objectiu és que, a partir de la detecció de possibles focus d’infecció gràcies a les proves en qüestió, els resultats del qual s’obtenen en un dia, s’eviti la propagació del virus més enllà del nucli on s’hagi focalitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT