L’Inter d’Escaldes diu adéu al seu periple europeu contra el Dundalk

El conjunt dirigit per Adolfo Baines lluita sense premi davant un rival molt superior físicament

Per Vicente Pallarés

Partit entre l’Inter i el Dundalk.
Partit entre l’Inter i el Dundalk. | SPORTSFILE

L’Inter d’Escaldes va donar per finalitzada ahir la seva aventura europea. Adolfo Baines havia de lidiar amb les baixes de Nico Medina, Toni Lao i Ludo Clemente. El tècnic basc ja va assenyalar que seria un partit sense massa possessió de pilota i així va ser. El Dundalk va començar molt intens i, al minut 13, ja s’havia avançat en el marcador mitjançant un tir ras creuat de McMillan impossible d’aturar per a Josep Gomes, que va estar immens, però la seva actuació no va ser suficient. Els irlandesos continuaven creant perill i Ilde Lima va estar providencial tallant una passada a l’espai que deixava sol un davanter rival. A la mitja hora de joc, un tir llunyà passava fregant el pal de la porteria escaldenca i, només cinc minuts després, Murray obligava a estirar-se de nou Gomes, que va tenir una primera part amb molta feina i, tot seguit,va realitzar una altra aturada impressionant després d’una passada de la mort que Murray va rematar a plaer dins l’àrea petita i semblava gol clar. Abans del descans, encara faltava un últim avís del conjunt visitant a través del seu home més actiu en atac, Murray, que va estrellar la pilota contra el pal. Malgrat l’ensopegada irlandesa, l’Inter esperava les seves oportunitats, sobretot, amb pilotades llargues buscant la velocitat de Genís Soldevila i Betriu, que també s’atrevien a pressionar la sortida de pilota per tal de forçar errades. L’ocasió més clara del primer temps va ser un tir potent de Soldevila que va rebutjar un defensa amb el porter ja venut. La segona meitat també va començar amb apropaments dels de Giovagnoli, encara que amb menys perill, però l’Inter anava acumulant targetes grogues a causa de les faltes tàctiques intentant evitar les transicions rivals. No obstant això, el primer expulsat va ser Boyle, però els blau-i-negres no van poder aprofitar la superioritat, encara que va gaudir d’ocasions com una centrada-xut de Betriu, un remat de cap molt clar de Soldevila i tirs de Bruninho i Lima en una jugada assajada. L’Inter, acostumat a portar la iniciativa, pateix en aquest tipus de partits i això va afavorir els irlandesos, més còmodes a l’Estadi Comunal. Així doncs, el resultat final va ser de 0-1.