PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Eder Sarabia: «Em va sorprendre la implicació de Piqué en el projecte»

El nou entrenador de l’FC Andorra destaca els coneixements del propietari sobre l’equip i la categoria

Per Vicente Pallarés

Eder Sarabia durant la seva presentació.
Eder Sarabia durant la seva presentació. | @FCANDORRA

Eder Sarabia va ser presentat ahir oficialment com a nou entrenador de l’FC Andorra. Sens dubte, la seva contractació i, per tant, la destitució de Nacho Castro amb l’equip com a segon classificat van sorprendre i el director esportiu de l’entitat tricolor, Jaume Nogués, va voler aclarir els dubtes en roda de premsa: «Aquest ha sigut un procès treballat a foc lent. Detectem certes coses que creiem que es poden millorar. Quan surt l’oportunitat de portar l’Eder ens posem a treballar-ho de veritat. Pensem que ens pot portar allà on volem anar i que reflecteix el que volem. Evidentment, no és un tema de resultats».


Per la seva banda, Sarabia deixa el cos tècnic de Quique Setién per a enrolar-se al seu primer projecte com a primer tècnic. «Volem demostrar l’experiència i els coneixements que hem acumulat per a aconseguir junts els objectius. Quique ha sigut una persona fonamental, és molt més que un amic, és com un pare. Si soc aquí és, en part, gràcies a ell», va confessar el preparador bilbaí, que va afegir que «ara se separen els nostres camins, però qui sap si en un futur tornarem a treballar junts». Però Sarabia sabia que tenia ànima de màxim responsable d’una banqueta: «Jo em sentia primer entrenador. Abans de treballar amb Quique, ho vaig ser a totes les categories del futbol base. Vaig tenir pocs dubtes alhora d’acceptar». 


Així doncs, Sarabia va explicar com es va desenvolupar el procès de la seva contractació: «Aquesta setmana em va trucar Gerard Piqué i em va sorprendre la implicació que té amb el projecte i el seu coneixement de l’equip i de la categoria. Ha vist tots els partits; alguns més d’un cop». Seguidament, el tècnic va tenir contacte amb Nogués. «Després, vaig tenir una conversa amb el Jaume i de seguida vam tenir feeling. Vam connectar». Que l’equip marxi segon gràcies als mèrits de l’anterior entrenador i que els pròxims partits siguin contra rivals directes no espanta l’ex del Barça: «Crec que ja he tingut bastant pressió els últims anys. M’encanta la pressió i l’exigència». La seva relació amb alguns dels pesos pesats de la plantilla blaugrana va estar en el punt de mira de la premsa algun temps, però Sarabia ho té molt clar: «És evident que Gerard, que estava en aquell vestidor, m’hagi escollit per a dirigir l’equip, acalla alguns rumors o coses que es van poder malinterpretar».


El basc ja ha escollit les persones que l’acompanyaran en aquesta aventura. Jon López, qe va fer tasques d’scouting al Vila-real CF i al València CF, i Manu Torres, ex del primer equip i de les categories inferiors del submarí groc, seran els seus ajudants en aquest camí cap a l’ascens. El dubte és si aquest ascens al qual opta el conjunt tricolor serà a Segona A o a Segona B Pro i, en aquest aspecte, Sarabia no es va voler mullar. Per tal d’aconseguir aquests objectius, Nogués està obert a la incorporació de reforços durant el mercat d’hivern: «Ens queden 15 dies de mercat per poder treballar. Si surt alguna oportunitat i el tècnic ho creu convenient, ho treballarem». El que sí que té clar Nogués és que Sarabia «liderarà el projecte cap al món professional».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT