PUBLICITAT

Els beneficis del Campionat del Món es notaran a llarg termini

  • L'ocupació serà pràcticament total durant la setmana que dura la competició
EL PERIÒDIC
ALP

Periodic
Uns operaris treballen al snowpark de La Molina, ahir. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

Els beneficis de la celebració del Campionat del Món de Snowboard a La Molina, entre el 14 i el 22 de gener, no seran immediats i es notaran a llarg termini, així ho van afirmar ahir tant l'alcalde d'Alp, Cosme Ruaix, com el president de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya, Jaume Adserà. Segons va manifestar Ruaix «el campionat del món serà un aparador que donarà a conèixer el municipi i les instal·lacions d'esquí a tot el món» i «aquest és el benefici». Per a Adserà «el campionat del món dura tant sols una setmana de les 17 que té l'hivern i per tant l'impacte econòmic directe serà molt baix».

El Campionat del Món de Snowboard, que se celebra entre el 14 i el 22 de gener a l'estació d'esquí de La Molina, serà una promoció del Pirineu, de la Cerdanya i del municipi d'Alp, va explicar Ruaix, per a qui el problema a la Cerdanya o a les estacions d'esquí és que el turisme és de proximitat i, per tant, el cap de setmana està tot ple, però no de dilluns a divendres. Ruaix va dir que «es necessita turisme de fora i que un esdeveniment esportiu d'abast mundial porti turisme de fora que passarà temporades més llargues al Pirineu».

SATISFACCIÓ / El president de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya va explicar a l'ACN que «tots els hotels de la Cerdanya en general estan bloquejats pels participants del Campionat del Món». Adserà va dir que a la Cerdanya hi ha unes 3.000 places hoteleres i que pràcticament totes estan ocupades pels participants de les diferents federacions, unes 2.000 persones, a les quals s'ha de sumar tota la premsa i els espectadors. L'activitat a l'estació d'esquí aquests dies es frenètica i s'estan posant a punt les instal·lacions per acollir els esportistes. A la zona dels Alabaus, on se situa l'snowpark de La Molina, els operaris acaben de preparar les pistes que acolliran les proves.

El Campionat del Món s'inaugurarà el dia 15 de gener amb una gala al Palau Sant Jordi i celebrarà la seva primera prova, les BA Homes, aquest mateix dia a Barcelona. La clausurà es farà el dia 22 a les instal·lacions de l'estació d'esquí de La Molina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT