PUBLICITAT

La Vall Fosca, expectant amb el complex d'esquí i d'habitatges

  • Martinsa-Fadesa ha de sortir del concurs de creditors i fer front al seu deute
EL PERIÒDIC
LA TORRE DE CABDELLA

Periodic
Les obres del complex d'Espui, paralitzades arran del concurs. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Al'empresa Martinsa-Fadesa, promotora de l'estació d'esquí de Filià i del complex residencial d'Espui, al Pallars Jussà, se li va acabar ahir el termini per poder sortir de la situació de concurs de creditors en la que es troba des del 2008.

La promotora ha aconseguit el 61% de suports al pla de pagament del seu deute. La llei concursal fixa un mínim del 50% de suport. L'alcalde de la Torre de Cabdella, Josep Maria Dalmau, ha dit que aquestes dades fan que estiguin expectants davant la nova situació. Per l'alcalde de la Torre de Cabdella és important la notícia i caldrà veure a partir d'ara si modificaran, continuaran o vendran el projecte de la Vall Fosca.

Dalmau ha explicat que caldrà seguir de prop el futur de l'empresa i les actuacions que afecten de manera més directa a la Vall Fosca.

El concurs de creditors de la promotora Martinsa-Fadesa ha estat un dels més importants de la història de l'Estat espanyol. Ara, caldrà esperar que el jutjat, un cop resolts possibles recursos, dicti una interlocutòria per sortir del concurs de creditors en que està des del 2008.

Amb el concurs de creditors de Martinsa Fadesa va quedar paralitzat el projecte de la Vall Fosca. Aquest projecte contemplava la construcció d'unes 900 vivendes, vuit hotels, camp de golf i 30 quilòmetres de pistes d'esquí entre altres. Martinsa Fadesa va comprar aquest projecte a la promotora catalana Interllacs 2000.

OPTIMISME / L'aprovació d'un conveni de creditors constitueix el pas definitiu perquè una empresa superi la tutela judicial i, per tant, la suspensió de pagaments. Martinsa-Fadesa compta amb actius valorats en 7.264,6 milions d'euros per atendre al deute de 6.900 milions d'euros que suporta, segons l'informe que l'administració concursal va elaborar sobre l'empresa. En la seva proposta de pla de pagament a creditors, la immobiliària es compromet a abonar el seu deute íntegre, però en un termini de vuit anys,.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT