PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El servei d’atenció psicològica per la Covid tracta 24 persones

El programa format per una vintena de psicòlegs atén 20 pacients majors d’edat i quatre de menors

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’unes proves per detectar el coronavirus.
Imatge d’arxiu d’unes proves per detectar el coronavirus. | Arxiu ANA

Un total de 24 persones són usuàries al servei d’atenció psicològica amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Actualment hi ha una vintena de psicòlegs inscrits al programa i 24 persones són usuàries del servei, de les quals 20 són majors d’edat i quatre menors. Cal recordar que aquest pla, de la mà entre el Col·legi Oficial de Psicòlegs (Copsia) i el Ministeri de Salut, és gratuït i va sorgir arran de la necessitat detectada pels professionals de tractar problemes psicològics derivats, primer, a partir del confinament, i després de les conseqüències socials i econòmiques que ha comportat la pandèmia.

Pel que fa a la situació sanitària, en les darreres 24 hores les dades de la pandèmia del Covid-19 s’han estabilitzat. D’aquesta manera, s’han comptabilitzat només dos casos positius més, amb la qual cosa el total des de l’inici de la crisi sanitària se situa en 15.369. També l’afectació a la població escolar es manté estable des de dilluns i així a hores d’ara hi ha les mateixes aules afectades: 17 sota vigilància activa –tres total i 14 parcial– i una en vigilància passiva.

En les darreres hores es van donar d’alta tres persones i el total suma ja 15.162. Pel que fa a la xifra de defuncions, es mantenen en 130.

Actualment hi ha 77 persones amb la malaltia activa, una menys que dilluns, i no hi ha cap ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Pel que fa al pla de vacunació, es continuen administrant vaccins i des de dilluns s’han posat 696 vacunes més, 71 són primeres dosis; 623 segones i dues de terceres. Aquestes xifres fan que el total de dosis administrades sigui de 106.831 –54.404 primeres; 52.142 segones i 285 terceres–.

A escala global ahir es va saber que les dones embarassades depenen més d’una segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 per a aconseguir la immunitat total, segons un estudi publicat en la revista Science Traslational Medicine. Aquest i un altre treball, que apareix en la mateixa publicació, constaten que la gestació pot afectar tant la forma en què el sistema immunològic respon a les infeccions per Covid-19 com a les vacunes d’ARN missatger actualment aprovades. A més, un altre estudi científic va revelar que es pot predir l’impacte del virus en un pacient i la seva resposta immunològica a la infecció a través de l’eficàcia o aptitud de les cèl·lules pulmonars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT