PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Vuelta podria tornar a Andorra de cara a l’edició de l’any 2023

El Govern i l’organització ja han començat els contactes perquè el país formi part del calendari

Per David Sansaloni

El final d’etapa que va tenir lloc a Andorra la Vella durant La Vuelta 2017.
El final d’etapa que va tenir lloc a Andorra la Vella durant La Vuelta 2017. | MARICEL BLANCH

La Vuelta podria estar molt a prop de tornar al Principat, i és que així ho van deixar entreveure ahir el ministre de Turisme, Jordi Torres, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i el director de la mateixa competició, Javier Guillén, en una trobada que va tenir lloc a la collada de Beixalís per inaugurar  una escultura al ciclista.


El 2021 no va deixar gaires opcions de maniobra a l’organització, «per la qual cosa es va optar per un calendari molt més tancat i restringit», i sumant-s’hi el fet del pas del Tour de França pel Principat, segons va explicar Guillén, «però ara s’ha de treballar amb la tornada de La Vuelta al país i ja hem començat a treballar amb això».


Les converses entre el Govern i l’organització d’una de les tres competicions ciclistes més importants del món s’han succeït al llarg del temps, «ja no sols en aquests darrers mesos o setmanes, sinó que fa molt de temps que estem en contacte», va afirmar Guillén, mentre afegia que «personalment, si fos andorrà i volgués que La Vuelta tornés a Andorra com més aviat millor, seria optimista».


Amb el recorregut del 2022 tancat, la competició podria tornar per a l’edició del 2023, tot i que Guillén no va voler confirmar al 100% aquesta possibilitat. «Pot ser el 2023 o el 2024, però està clar que el nostre objectiu és que Andorra formi part del calendari, sigui en l’àmbit de cursa o jugant amb els dies de descans dels corredors»


El mateix discurs va seguir Torres, qui va assenyalar que «la idea és que la competició [La Vuelta] torni en breu i estem treballant perquè es pugui donar en els pròxims exercicis». La sortida de La Vuelta l’any vinent des de Barcelona s’ha materialitzat com un al·licient «per veure si és possible que s’adapti el recorregut perquè els competidors passin pel país, i des del Govern i Andorra Turisme posarem totes les facilitats perquè això passi». Finalment, Mas va voler recalcar la vàlua del país, ja que, per exemple, «Encamp compta amb tres ports molt importants, que sempre es tenen en compte amb competicions com La Vuelta o el Tour». 

 

Les decles

 

Jordi Torres - Ministre de Turisme

«La idea és que la competició [La Vuelta] torni en breu i estem treballant perquè es pugui donar en els pròxims exercicis»

 

Laura Mas - Cònsol major d'Encamp

«Encamp compta amb tres ports molt importants, que sempre es tenen en compte amb competicions com La Vuelta o el Tour»

 

Javier Guillén - Director de La Vuelta

«Personalment, si fos andorrà i volgués que La Vuelta tornés a Andorra com més aviat millor, seria optimista»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT