PUBLICITAT

El nou edifici de l'escola de La Valira estarà fet el curs 2012

  • La construcció de la nova infraestructura és prioritària per a l'Ajuntament de la Seu
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Cullerés, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla a l'escola Pau Claris de la Seu, ahir. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALS

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha afirmat que la voluntat de l'Ajuntament és que la construcció de l'edifici de l'escola de La Valira estigui finalitzat pel curs 2012-13. El cap del consistori va traslladar aquesta voluntat al nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ahir va visitar la totalitat dels centres educatius de la Seu. Cullerés va dir que des del seu departament es treballarà per aconseguir la construcció de l'escola de La Valira ja que és una de les prioritats tan del departament com de l'Ajuntament.

El departament d'Educació de la Generalitat invertirà tres milions d'euros en la construcció de la primera fase del nou CEIP La Valira de la Seu d'Urgell. L'escola, que actualment es troba en barracons prefabricats, podrà entrar en funcionament a partir del curs 2012. En aquest sentit, Cullerés, va apuntar que «l'escola ja està projectada i aprovada en un acord de govern» així que espera que l'any que ve pugui entrar en funcionament'.

Per a l'alcalde de la Seu la construcció de la nova escola de primària és «clau» per mantenir el bon nivell educatiu de la ciutat ja que les altres escoles ja tenen molts alumnes. En aquest sentit, Batalla va afirmar que tot i la falta de la construcció de la nova escola, el servei educatiu de la ciutat és bo i millorarà. Actualment el CEIP La valira conta amb 69 alumnes repartits en dues classes de parvularis de tres anys i amb una de quatre anys, informa l'ACN.

En la primera visita del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida a la Seu va visitar tots els centres educatius de la ciutat on va conèixer de primera mà les necessitats de cadascun d'ells. A més, va visitar també les obres de remodelació de l'escola de Castellciutat.

En quant al institut de secundaria, Batalla va explicar que ja hi ha projectat la construcció de un segon institut a la ciutat ja que l'actual té més de 1.000 alumnes, el segon en grandària de la demarcació de Lleida. El nou institut ocuparà uns 10.000 metres quadrats que l'ajuntament ja ha cedit a la Generalitat. Tot i això, va puntualitzar Batalla, encara no hi ha dates per a la construcció d'aquesta nova infraestructura a la ciutat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT