PUBLICITAT

S’impulsa un nou programa d’atenció a l’envelliment

Creand Fundació posa en marxa diverses formacions i activitats

Per El Periòdic

Una imatge de l’activitat de golf que duu a terme Creand Fundació.
Una imatge de l’activitat de golf que duu a terme Creand Fundació. | Creand Fundació

Creand Fundació inicia una col·laboració amb la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, amb l’objectiu d’oferir als treballadors d’i&i Serveis, la seva empresa d’inclusió sociolaboral, la possibilitat de participar en el programa ‘Envelliment saludable’ de L’espai, el centre social d’activitats i formació de Creand Fundació. 

Una col·laboració que parteix d’una prova pilot, en què tretze persones amb discapacitat participaran en diferents activitats com ‘El golf és salut’, els tallers de telèfon mòbil o els de memòria. Paral·lelament, també podran apuntar-se conjuntament amb els usuaris de L’espai a visites guiades, rutes de senderisme o sortides culturals. Les activitats, que s’han iniciat durant aquest mes de maig, s’allargaran fins a finals de juny, amb una possible continuïtat a partir de setembre.

«Amb aquesta iniciativa busquem fomentar la socialització i la inclusió de les persones que estan afectades per algun tipus de diversitat funcional, ja sigui oferint espais de trobada i conversa o organitzant activitats d’aprenentatge, culturals i d’entreteniment», ha explicat la directora de Creand Fundació, Francesca Ros, qui també ha afegit que l’objectiu és «acompanyar-los en aquesta etapa de la jubilació perquè adquireixin uns hàbits i tinguin unes aficions que els mantinguin actius». 

Seguint aquesta línia, la directora del servei sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, Dolors Martínez, ha manifestat que «la fundació porta un programa d’atenció a l’envelliment per a les persones ateses en els diferents serveis, amb l’objectiu de proporcionar el suport i les intervencions adequades en aquest cicle vital». A més, des d’i&i Serveis es vol acompanyar també a la persona per tal de donar resposta a les noves necessitats i poder així mantenir la feina fins a l’acabament de l’etapa laboral.

«Arribat el moment de la jubilació es valora que aquestes persones mantinguin i consolidin rutines i hàbits, tant a escala física com cognitiva, alhora que es relacionen amb l’entorn creant una xarxa de relacions socials entre iguals», ha esmentat Martínez. La directora va afegir que «la possibilitat de treballar conjuntament amb Creand Fundació fa que sumem esforços en un projecte comú que contribueix a la qualitat de vida de les persones més vulnerables».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT