PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Jambo i l’ONCA s’uneixen per a celebrar la música al carrer

La cita arribarà al centre històric de la capital entre el 15 i el 17 de juny i hi desfilaran una seixantena d’artistes

Per Anna Mencos

Marta Bravo, Miquel Canturri, Enric Torres, Toni Colom i Oriol Vilella, durant la presentació del Jambo, ahir al matí.
Marta Bravo, Miquel Canturri, Enric Torres, Toni Colom i Oriol Vilella, durant la presentació del Jambo, ahir al matí. | A.M.

El Jambo d’Andorra la Vella celebra aquest any deu anys de vida, una cita especial que ha volgut commemorar amb un concert  de la mà de l’ONCA, coincidint també amb els trenta anys de l’entitat. D’aquesta manera, el festival de música al carrer gaudirà d’una actuació en què l’orquestra i un combo modern interpretaran cançons de 10 músics del país arranjades per Albert Gumí. És una de les novetats de la cita que arribarà al centre històric de la capital entre el 15 i el 17 de juny i que comptarà amb sis escenaris pels quals desfilaran seixanta grups de música del país, a més de bandes convidades. Entre les novetats també hi haurà discjòqueis  que amenitzaran els diferents escenaris.

En els 10 anys d’història, el Jambo no ha deixat de crèixer, segons explica un dels organitzadors, Toni Colom,  «en la primera edició del Jambo només hi havia 12 grups de música al país i d’aquests el 80% feien versions de cançons. En l’actualitat, hi ha 60 grups i el 80% realitzen música pròpia». De fet, els agrada pensar que ells han ajudat en aquest procés, ja que «quan van començar no hi havia cap esdeveniment musical al país i el Jambo ha posat aquest granet de sorra, fent visible la música al carrer», va explicar.

Colom va destacar també que algun dels punts que els organitzadors han tingut en compte a l’hora de triar quins grups actuarien al festival eren l’enregistrament d'un disc en el darrer any, tenir un nou repertori i que aquest sigues original.

Com a novetat, aquest any l’escenari principal serà a la plaça del Poble perquè té unes dimensions més grans. La resta estaran repartits pel carrer Anna Maria Janer, darrere de la Casa de la Vall, on es trobarà l’escenari de Myandbank, una de les entitats col·laboradores del festival; també hi haurà escenari a la plaça Guillemó; a la placeta Monjó (escenaris Jazz Messengers); al cap del carrer; i a la placeta de Sant Esteve, on es troba l’escenari Cynthia Lim, en commemoració de l’artista que cada any actuava a aquell escenari i malhauradament ens va deixar l’any passat.

El tret de sortida al Jambo es donarà el dijous 15 de juny amb l’actuació dels Benjis Band, una banda de versions que actuaran a l’escenari Myandbank a les 20.30 hores. Posteriorment, hi haurà la sessió del discjòquei Helder Barroso. El divendres el grup de música de secundària de l’escola andorrana de Santa Coloma Batoca’m serà l’encarregat d’obrir el festival amb actuacions itinerants i també es podrà gaudir del Jambo Escola. A l’escenari Myandbank, actuaran Espacio Vacío; Marta Knight, que espera atreure molta gent després de l’actuació a l’auditori nacional; i Charlotte Fever.

A la plaça Guillemó actuarà Al Toque, un grup de música pop argentina, i Waver, un grup hard-rock de recent creació. A la plaça del Poble es podrà escoltar a l’australià Steve Smyth i The Buttshakers, una banda que «ja havia de venir l’any passat, però que no ho van poder fer per la Covid», segons la organització del festival. A l’escenari Cynthia Lim se celebraran les jam sessions, que arran de l’èxit arrenquen abans, i també actuarà Old School. A la placeta Monjó, a l’escenari Jazz Messengers, es viuran propostes relacionades amb el jazz amb les actuacions de Km 0 Trio (el trio de Kic Barroc) i The Odd’s Quintet. 

Pel que fa al dissabte 17, pujarà a l’escenari Myandbank el guanyador del concurs de la Fada Ignorant, Titu Martí, l’artista catalana Carlota Flâneur i la mallorquina Maria Jaume. A la plaça Guillemó es podrà escoltar Rokyo i el grup Un sábado cualquiera. Finalment, a la plaça del Poble hi haurà l’espectacle familiar de Lali B Good i un dels plats forts del festival, l’actuació de l’ONCA.

El director de productes i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va remarcar que cal informar que al Principat existeix aquest festival de música al carrer perquè «el que ens interessa d’aquest projecte és que sigui atractiu pels turistes i que puguin gaudir del Jambo». La seva responsable de Myandbank, Marta Bravo, va destacar que «comparteixen valors amb el festival com són ser pioners i revolucionaris». Des del comú d’Andorra la Vella, el cònsol menor, Miquel Canturri, va manifestar que ja fa temps que reforcen el festival, perquè «pensem que és una manera d’ajudar a fer que la gent conegui el centre històric». També va explicar que la dotació d’aquest any és de 60.000 euros, una quantitat 10.000 euros superior a la d’anys anteriors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT