PUBLICITAT

La Fira de Tardor de Sort

Diumenge passat vaig anar novament, com faig cada any, a la Fira de Sort i de passada sempre aprofito per comprar algun dècim de loteria de Nadal. Només per costum. En aquesta ocasió n’he comprat dos. A veure si aquesta vegada hi ha sort! Tant de bo!

Vam arribar cap a les 11.15 hores i vam anar directament a veure la 18a Mostra d’Ovella Xisqueta a l’Espai Ovella Xisqueta situat al Parc del Riuet.

Tot i que la 18a Mostra d’Ovella Xisqueta, el 8è Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Xisqueta i el 13è Concurs de Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge estaven programats per a les 11 del matí encara no havien començat i només van començar gairebé a les 12 del migdia.

En primer lloc, van treure uns mascles de cabra als quals els van penjar un gran esquellot molt pesat perquè dirigissin a les ovelles. Després van deixar anar les ovelles que es van barrejar amb ells i el pastor va haver d’aconseguir separar-los de nou i dirigir-los als seus respectius corrals.

Després va començar el concurs de ganxo que em va agradar molt, especialment veure com ho feien els més petits que són els que han de fer perdurar les tradicions en el futur. Hi va haver dos petitons, un nen i una nena, que van participar en parella i que em van fer gaudir i riure molt, però el nen ho va fer molt bé.

Després vam passejar per les paradetes de menjar i, la veritat, és que no vaig trobar res del que buscava que eren llardons i panadons; però, segons em van explicar, ja s’havien acabat al matí. No obstant, hi havia de tot: formatges, embotits, oli, dolços, mel, vi, sucs naturals...

De manera que abans d’anar a comprar la loteria vam fer el vermut a un bar i tenien unes olives amb all picadet que estaven molt riques.

També van prendre unes patates fregides i unes escopinyes.

A la Bruixa d’Or vam fer gairebé una hora de cua abans de poder entrar-hi. I, després, com ja eren més de dos quarts de tres del migdia ens vam dirigir cap a la Plaça Major a l’Espai Gastrofira on ens havien dit que hi havia un Vermut Musical a les dues. Encara van arribar a temps.

La plaça estava molt plena i un discjòquei animava l’ambient. L’oferta gastronòmica era ampla. Hi havia pizzes, creps dolços i salats, nachos, costelles, patates braves... També hi havia diverses marques diferents de cerveses artesanals. Nosaltres, com després de l’aperitiu no teníem gaire gana, vam menjar un tros de pizza cadascun gaudint de la música i del bon ambient. I aquí acaba la meva jornada a la Fira de Sort. Ara toca esperar la propera edició!
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT