PUBLICITAT

Amfiteatre a Engolasters

FERRAN COSTA

Llegeixo amb sorpresa a la premsa la intenció del Comú d'Encamp de construir un amfiteatre a Engolasters abans que acabi el mandat dels actuals responsables comunals. Pel que ha transcendit, la corporació pretén projectar a la zona pròxima al llac prop del camí de les Pardines, aprofitant el pendent natural i la ja existent forma de semicercle, un amfiteatre plenament integrat al paisatge que serveixi com a espai de referència per a la celebració de grans esdeveniments. Les autoritats s'han afanyat a assegurar que la inversió no serà gaire alta, ja que simplement es tracta de posar bancs de fusta entre els arbres existents i col.locar un escenari central, plenament integrat al paisatge. Tanmateix, el cònsol ha assegurat que "no talarem cap arbre ni posarem formigó".

El primer que em ve al cap llegint la notícia és si una infraestructura d'aquesta mena és cap prioritat per la parròquia, o pel mateix país. Per bé que queda clar que la despesa hauria de ser limitada, és innegable que en temps de vaques magres cal provisionar millor que mai les exigües dotacions pressupostàries existents. En segon lloc, i acceptant la hipòtesi que la instal.lació ha de ser prioritària, cal analitzar la viabilitat del projecte en l'emplaçament escollit. Les condicions meteorològiques pròpies d'Andorra faran que aquest futur equipament cultural a l'aire lliure pugui allotjar esdeveniments en dates ben concretes. Paradoxal és també el fet que el llac d'Engolasters, un lloc que no és precisament de pas, vulgui acollir l'escenificació de grans esdeveniments. Qualsevol que pugi al llac un diumenge, aprofitant el bon temps, veurà que simplement la gent que omple els restaurants ja genera autèntics problemes d'aparcament. Si el projecte no contempla cap zona d'aparcament (ja que es diu que no es talarà cap arbre ni s'emprarà formigó) pensar que el públic potencial hi acudirà en massa tot caminant és una gran temeritat.

¿Quin sentit té, doncs, fer un equipament, per ben dissenyat que es vulgui, perquè quedi infrautilitzat? ¡Confio que tot plegat ja s'hagi tingut en compte!

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT