PUBLICITAT

Jornades del patrimoni

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Les Jornades europees del patrimoni, que s'organitzen en més de quaranta països i regions d'Europa, van ser creades el 1991 pel Consell d'Europa amb el suport de la Unió Europea. L'origen de l'esdeveniment és francès: el Ministeri de Cultura havia iniciat les Jornades de Portes obertes dels monuments històrics el 1983. Enguany, al nostre país, les Jornades, que tindran lloc els pròxims dies 14, 15 i 16 de setembre, estan dedicades al patrimoni industrial d'Andorra.

Per començar el dissabte, de les deu a la una del matí, com en altres ocasions, es podrà visitar la mola i la serradora de cal Pal a Ordino. També es pot optar per fer una visita al molí del Guillem a Encamp. Però les novetats d'aquesta edició són l'edifici de Radio Andorra a Encamp i el de Sud-Ràdio al Pas de la Casa. Radio Andorra oferirà una visita guiada el dissabte de dos quarts de quatre a quatre de la tarda. Mentre que les dependències de Sud-Ràdio seran visitades el diumenge i el dilluns de les deu a dos quarts de dotze del matí.

Radio Andorra va ser inaugurada el 7 d'agost del 1939. Des del 1940 fins al 1944, l'emissora va ser l'única ràdio privada d'expressió francesa que va emetre sense control, ni dels aliats ni dels alemanys, gràcies a la neutralitat del Principat d'Andorra. Les altres emissores privades de Jacques Trémoulet situades a França van estar sota el control del govern de Vichy.

Altres activitats seran una sortida pel Camí hidroelèctric d'Engolasters a les cinc de la tarda del diumenge i els concerts de Sound Boulevard, dissabte a dos quarts de cinc, en homenatge a Radio Andorra, i el de Quartet Doppler, diumenge a les sis, a la Casa de la Vall. Per suposat tots els museus seran gratuïts durant aquest cap de setmana de caire cultural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT