PUBLICITAT

Sant Tornemi

SOL GASCH
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

JJa tornem a ser aqui per compartir amb vosaltres, benvolguts amics i amigues del Periòdic d'Andorra, opinions, impressions i estats d'ànim. Pensant sobre que escriuria en aquesta meva primera Finestra Oberta desprès d'un llarg període de vacances, he reflexionat sobre el fet d'escriure i he descobert, que escriure en un diari es com despullar-te davant del lector, perque, encara que en una finestra hi hagi un espai limitat s'hi pot dir el suficient per quedar ben retratat. O sigui que en general, vosaltres em coneixeu a mi molt més que no jo a vosaltres hi he de dir que no em sap pas greu, ben al revés doncs soc una persona força extravertida. Expresso les meves idees i opinions sense embuts encara que a vegades em costa trobar els mots escaients per aixó admiro tant a Josep M. Espinàs i a la seva capacitat de síntesi, que és capaç escriure de tot amb una verb fluid i sempre amb les paraules justes i precises. Ja som a començaments d'octubre i aviat els nostres arbres ens regalaran els colors de la tardor, d'una tardor a casa nostra plena d'interrogants.

Els mateixos interrogants que a començament d'estiu. Ens toca viure temps durs per a molta gent, cada dia coneixem més persones que les passen magres, perque no tenen feina i moltes d'altres que dia rera dia anem perdent poder adquisitiu, a qui ens costa arribar a finals de mes doncs fa molt temps que amb els mateixos ingressos cal fer front a més despeses. Amb la crisi per excusa s'han fet tant a Catalunya com a Espanya polítiques totalment antisocials fent recaure sobre els més febles una càrrega insostenible amb les famoses retallades. Des de la perspectiva nacional, el clam del poble de Catalunya, expressat festivament en la Via Catalana del passat 11 de setembre no és escoltat ni per les autoritats del Govern de Madrid, ni pel principal partit de l'oposició, ni per la majoria d'intel·lectuals espanyols que mantenen una ferotge oposició al simple fet de poder votar, i que cada cop que obren la boca fan més independentistes.

Estan tornant fins i tot amb expressions que creiem, il·lusos de nosaltres, superades, i l'esperit d'“España una unidad de destino en lo Universal” retorna amb virulència. Catalunya necessita expressar-se a les urnes, on tots democràticament, tant els partidaris del sí com els del no, ens podrem manifestar. Referèndum, ja! 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT