PUBLICITAT

La flauta màgica

FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

Enguany la 43a Temporada de Teatre d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria s'inaugura el 10 d'octubre, al Teatre comunal de la capital, amb una proposta molt atrevida. Es tracta d'una versió musicada de la gran òpera de Mozart, La flauta màgica.

Per descomptat, com era d'esperar, jo no faltaré a dita representació que espero no desmereixi la creació del gran compositor que també he tingut el plaer de veure en dues ocasions, encara que Mozart deixa el llistó molt alt.

Els atrevits són la companyia Dei Furbi, que ja havia vingut en altres ocasions a Andorra amb diferents obres de Shakespeare.

L'obra que, segons diu el propi Mozart, ens expressa de forma clara i precisa que es gràcies al poder de la música que els personatges poden creuar alegres la fosca nit de la por; té, per a qui no ho conegui, un argument força simple si no s'entra en detalls, el príncep Tamino perseguit per una serp, s'interna en els dominis de la Reina de la Nit, qui s'apareix ensenyant un retrat de la seva filla Pamina, segrestada pel malvat Sarastro, Tamino s'enamora bojament al veure la imatge de la jove, llavors la Reina promet cedir-li la mà de la seva filla amb la condició que la rescati.

Juntament amb Papageno, home-ocell, s'endinsa en el territori de Sarastro, però aviat s'adona que el mal ho encarna realment la Reina i no Sarastro.

Però per quedar lluny de la Reina amb la seva estimada ha de superar una sèrie de proves, un cop superades els amants es reuneixen i el bé triomfa sobre el mal.

En aquest projecte Dei Furbi defuig voluntàriament dels excessos del rococó i no pretén posar en peu una «òpera» de repertori. Dei Furbi, amb aquest nou repte, no vol fer una imitació de l'obra, sinó proposar una reinterpretació teatral i lliure d'una de les peces més importants de la lírica i de la cultura occidental, incidint sobre el seu contingut específic i posant en relleu el gran teatre que hi ha a Mozart.

Doncs, us espero el pròxim dijous al Teatre de la capitalper poder comprovar en persona si la companyia aconsegueix assolir aquest difícil repte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT