PUBLICITAT

Embussos constants

GLÒRIA GURDÓ

El cap de setmana passat l'afluència de visitants va ser una mica més elevat que de costum. Mobilitat va adduir aquest motiu per justificar les cues que es formen continuament a l'entrada de Sant Julià de Lòria. Perquè el cap de setmana anterior, amb menys entrades també hi havia cues. En aquella ocasió, els vehicles estaven aturats des de la sortida del Punt de Trobada i la retenció la provocava el semàfor que hi ha a l'alçada del pont que connecta amb la carretera de Fontaneda. Mobilitat ho va ratificar i servidora ho va veure i ho va patir.

Dissabte passat, els visitants van haver de fer paciència més d'una hora i mitja, primer a la frontera i després a partir del Punt de Trobada fins arribar al túnel de la Tàpia. Les cues van anar desgranant-se durant tot el matí i a les dues de la tarda, si el trànsit a la frontera ja era més fluid, no és pot dir el mateix de l'entrada a Andorra.

I és una llàstima perquè a aquella hora tots els visitants que estaven aturats a la carretera, asseguts dins dels respectius vehicles, haurien d'haver estar asseguts a les taules dels restaurants, dinant.

Potser no tots, alguns potser dinen a casa –si tenen segona residència– i d'altres dinen a les àrees de servei de la N-145, mentre veuen com els seus conciutadans fan cua, ja ho tenen apamat i calculat! Mentre no s'acaben de fer les obres del vial de Sant Julià per raons òbvies, crisi obliga, potser caldria però, imaginar una alternativa amb la implicació, no només dels agents de circulació de la parròquia, sinó també amb la participació dels efectius de trànsit de la Policia. A men dels rètols que gestiona Mobilitat que si bé ens donen una informació útil no alleugeren el problema.

El Govern, hauria de prendre cartes en aquest «petit assumpte» que és la carta de visita de tot el país. La imatge dels embussos interminables no és la que més convé, sobretot quan encara no ha començat la temporada d'hivern, perquè si ara els automobilistes ja comencem a perdre paciència, què passarà d'aquí a uns mesos? I també perquè no corri la veu que a «Andorra no s'hi pot anar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT