PUBLICITAT

Elpidio, Alaya i la Fiscalia

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Hi ha jutges estrella i jutges estrellats, sent corrent a Espanya , pel que sembla, el trànsit des del firmament de la popularitat al llot de la depuració. No obstant això ni tots els jutges estrella acaben mossegant la pols, ni tots els llançats a ell reten aquest trànsit a la mateixa velocitat, encara que existeixen un parell de modalitats infal·libles perquè a un jutge, estrella o no, li arruïnin la carrera en un tres i no res, aixafant-lo contra la dura realitat del país: investigar els crims del franquisme i ficar a un banquer a la presó.

El jutge José Elpidio Silva, titular del jutjat n º 9 de Madrid, s'asseurà dimecres que ve a la banqueta acusat de prevaricar en l'anomenat Cas Blesa de la seva jurisdicció, encara que la gent, que és molt ben pensada quan es posa, està convençuda que si no hagués ordenat presó contra l'expresident de Caja Madrid, ni s'asseuria al banc dels acusats ni a cap fiscal se li acudiria denunciar-lo per res. De Blesa s'enrecorden tots els dies, i en termes irreproduïbles en aquesta columna, els centenars de milers de ciutadans espanyols estafats amb els productes tòxics de fals estalvi que la direcció de la Caixa avui integrada a Bankia va decidir endossar mitjançant ardits i enganys, com acrediten les cada vegada més abundants i nítides proves reunides pel jutge Andreu de l'Audiència Nacional que porta aquest assumpte amb el disgust també, com no, de la Fiscalia. Aquestes víctimes de l'estafa institucional de la història, esperaven l'acció de la Fiscalia en defensa de la legalitat davant el monumental il·lícit, però el que han obtingut és l'acció de la mateixa en favor de qui ostentava la màxima responsabilitat en l'entitat que va enganyar massivament als seus millors clients i en contra del jutge que, bé que per una altra causa limítrofa, pretén ser simplement un jutge i fer el que d'un jutge s'espera, justícia.

Ai, la Fiscalia. Què mansa, pacient i contemporitzadora amb, per exemple, Mercedes Alaya, jutge estrella d'un altre color i amb un altre fulgor, i què implacable amb Elpidio. I què desentesa del gegantesc delicte de les preferents perquè diu no veure-ho . ¿Però ho ha mirat ?

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT