PUBLICITAT

La Fira d'Andorra

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Durant quest cap de setmana tindrà lloc la 35a Fira d'Andorra la Vella. Una Fira que avui dia es divideix en la Fira comercial i industrial, en la que es pot trobar de tot, des d'un cotxe, fins a un forfet amb descomptes promocionals per a la temporada d'esquí o les darreres novetats informàtiques; i la ja tradicional Fira Concurs del Bestiar.

A la fira, en l'actualitat, et pots comprar un pis, contractar un viatge, comprar llibres, etc. És a dir, el que vulguis, n'hi ha per a tots els gustos. A més es plena d'activitats per als nens i nenes com, per exemple, el tir amb arc o el mushing amb bicicletes. Si el que desitges és un bon menjar, a la fira artesana pots trobar formatges, embotits de tota mena, pastissos, també pots optar per degustar un àpat gallec o, inclús, gaudir de les típiques castanyes rostides típiques de la tardor.

I diumenge, simultàniament, tindrem el que a mi més m'agrada de tota la programació: la Fira Concurs del Bestiar que constitueix un testimoni viu dels temps no tan llunyans, quan l'economia andorrana es basava en l'agricultura i la ramaderia. Aquesta Fira, que té lloc a la antiga plaça de braus d'Andorra la Vella, encara que ha minvat molt durant els darrers anys, és manté viva i espero que continuï així per molt de temps. En ella, a més de gaudir veient els animals que s'exposen, els millors d'Andorra, per cert; si t'animes a aixecar-te d'hora, podràs gaudir d'un bon esmorzar en companyia dels ramaders vinguts de tots els indrets del nostre petit país. Afegir que la nostra fira està considerada com una festa d'interès cultural inclosa en l'Inventari General del Patrimoni Cultural pels seus valors històrics i identitaris.

Ambdues fires constitueixen, doncs, una espècie d'enfrontament entre tradició i modernitat que confereix a la nostra Fira, dins de la seva homogeneïtat, l'aspecte dual que la caracteritza. Bona fira a tothom!



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT