PUBLICITAT

¿Qui és Merkel ?

RAFAEL TORRES
Periodista

Aquesta pregunta , qui és exactament Angela Merkel, és la que va formular imperativament el 2010 Obama als serveis d'intel·ligència del seu país perquè aquests seguissin espiant els correus privats de la cancellera alemanya, o això, almenys, és el que sosté el diari Bild and Sonntag en les seves revelacions sobre l'espionatge massiu dels EUA a tota bestiola vivent a les últimes dècades, sobretot als seus socis, els seus amics i els seus aliats .

Doncs bé, deixant de banda el fet, reconegut pel mateix Obama, que el seu país va agafar el vici d'espiar i que ha vingut espiant per sobre de les seves necessitats al disposar per a això d'una tecnologia gairebé sobrehumana, la veritat és que si el president nord-americà vol saber de veritat qui és Angela Merkel, millor que a la NSA o la CIA hauria preguntar a un psicòleg o un psiquiatre. Així i tot, el més probable és que no acabés d'esbrinar del tot qui és « exactament» Angela Merkel.

També , encara que potser camini escàs d'aquesta espècie en nòmina, podria preguntar a una persona culta, a un erudit o un savi. Entre tots, però sense prescindir del psicòleg, del psicoanalista més aviat, podrien aproximar-se, encara que de lluny, a la dilucidació del misteri: el seu pare era un pastor luterà. ¡Arrea! Però, ¿ què hi pinta el pare de Merkel en tot això?

Tot: la propietària d'Europa (d'aquí l'espiar tant ) va beure fins a saciar d'aquest credo que, en poques paraules, consisteix a suposar que el grat a Déu allò pel que aquest concedeix la salvació i el Paradís a les criatures, no és la bondat ni les bones obres, sinó la fe monda i lironda, el que en el cas de la luterana alemanya és machihembra amb la submissió absoluta a l'autoritat, derivant d'això els horrors del passat que tots coneixem. Com filla de pastor luterà , com a militant de la Joventut Comunista o com cap del Govern, Merkel es va produir sempre de la mateixa manera, des d'una fe sense fissures en el dogma (avui, en el dels diners) i un menyspreu total per les bones obres, com s'acredita amb la ruïna que el seu poder i la seva política han portat a tants milions de famílies europees . Ja sap Obama per on ha de començar si vol saber qui és exactament Merkel. De res.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT