PUBLICITAT

Jo sí m'apunto

CARMEN TOMÁS
PERIODISTA

Fa unes hores recordava Manuel Pizarro a 13TV, que on millor estan els diners és a les butxaques dels ciutadans per gastar, desendeutar-se, comprar o invertir. Ve molt a tomb del què s'està dient sobre la decisió del Govern de la Comunitat de Madrid de baixar els impostos als madrilenys. Realment s'han sentit molts arguments en contra, i alguns fins i tot, de Rosa Díez , que avergonyeixen, sorprenen i són de difícil justificació. Nacionalistes catalans i bascos, UPYD i l'esquerra en general no entenen aquesta baixada d'impostos. I és molt fàcil d'entendre. La Comunitat de Madrid fa els deures per superar la crisi des que aquesta va començar. Ha reduït conselleries, organismes, sous i millorat la gestió dels serveis públics. Demanant sacrificis, és clar, però tornant a les famílies i a les empreses part d'aquest esforç. I els resultats hi són. Menys atur i més creixement . Han atret empreses i inversions. Els nacionalistes catalans, sobretot, s'han posat les mans al cap. Consideren que després d'aquesta decisió no poden queixar-se del sistema de finançament i es pregunten com ha pogut prendre aquesta decisió el Govern de Madrid . I una altra vegada és molt fàcil la resposta: retallant el greix de l'Administració i facilitant l'arribada i permanència de les empreses. Tot això s'ha traduït en confiança i en finançament en els mercats.

És qüestió de voluntat i de saber el que es vol. És el que hauria de fer el Govern de Catalunya en lloc de mantenir el greix i finançar tot el que té a veure amb la identitat. Tindria menys dèficit, podria pagar els seus deutes convencent els mercats internacionals i atrauria empreses en lloc d'espantar-les. Vaja, deixar de gastar i gestionar millor les seves finances .

Jo sí vull que la Comunitat de Madrid em baixi els impostos i poder fer lliurement amb els meus diners el que em doni la gana. A més, és el resultat de no malgastar els diners dels ciutadans alhora que es compleix amb les obligacions que li imposa el sentit comú i la llei d'Estabilitat Pressupostària. Que els que es queixen aprenguin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT