PUBLICITAT

Teatre per al Dia de la Dona

FABIOLA SOFÍA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Una vegada més el Comú d'Encamp ha escollit una peça teatral, Dona sàpiens de les Xandrines, com acte principal per al pròxim dia 8 de març: Dia de la dona Treballadora. L'espectacle tindrà lloc a la Sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp a les 10 de la nit.

Com era de suposar el tema principal de l'obra és la vida quotidiana de les dones de l'actualitat. Una nena, una mare, una àvia, etc. ens mostren els seus dubtes sobre si actuen veritablement amb intel·ligència davant els diferents problemes que els planteja la vida, en les seves diferents etapes i en els papers que els correspon exercir en cadascuna d'elles. Dubten! I amb una mica de sarcasme ens mostren els seus pensaments més contradictoris: «¿Hauré actuat com calia fer-ho?»; «¿Voldria de veritat jo que això es fes així?»; «No sé si pensen que jo sóc capaç de solucionar-ho tota sola». Però també amb molt d'humor i d'ironia, ja que com elles mateixes afirmen fan «teatre per passar-ho bé».

Doncs, aquestes set dones, amigues a la vida real, ens mostren, dins de diferents situacions, reals o imaginàries, aquests dubtes existencials que les embarguen sobre si utilitzen la seva intel·ligència com voldrien, com caldria, o si, pel fet de ser dones, no s'hi valoren les seves decisions en la seva justa mesura. ¿Però, qui no ha tingut alguna vegada dins de la seva vida dubtes d'aquesta mena? Amb la seva actuació aconsegueixen que el públic, especialment les dones, se senti identificat amb la seva realitat.

Com ja he dit, les Xandrines són un grup d'amigues que van decidir fer teatre totes juntes per sortir una mica dels problemes i dels papers que els tocava exercir dins de la seva vida quotidiana. Es van conèixer perquè els seus fills anaven a la mateixa escola de Sant Cugat i, a poc a poc, van establir aquesta gran amistat que les va empènyer a compartir noves experiències totes juntes.

I segons diuen: «Una vegada, un professor de teatre que ens coneixia per primera vegada, ens va preguntar: ‘¿I vosaltres, per què feu teatre?'… ens vam mirar totes, i la resposta va ser unànime!»

«Fem teatre perquè aquí som nosaltres mateixes; no som ni la treballadora, ni la mare, ni l'esposa, ni tenim ningú que depengui de nosaltres; estem aquí per disfrutar juntes i per gaudir de tenir el nostre propi espai…”

I així és com, aquestes set dones, van començar l'any 2005 la seva experiència teatral amb varies obres representades com: I de sobte, plif...!, Dones 3.0 o Després de la pluja, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT