PUBLICITAT

Estem en aigües movedisses

PEDRO CALVO H.

Un dels errors més garrafals d'aquest Govern ha estat la plantada del ministre Wert al món del cinema en no acudir a la gala anual dels seus premis per evitar les possibles manifestacions de disconformitat d'alguns dels seus protagonistes. No sé si sap aquest senyor que ser ministre comporta la possibilitat de la crítica en les seves diverses formes i que això és part de la cultura democràtica, com els escraches a personatges de tota condició, tal com els tribunals han dictaminat a propòsit d'aquella lleu protesta als voltants del domicili de la vicepresidenta del Govern.

El titular de Cultura hauria d'haver dimitit o ser cessat de forma immediata davant semblant desistiment de les seves obligacions més peremptòries. Però qui no dimiteix és perquè pensa que té la raó en aquestes decisions. L'enquesta de Metroscopia el col·loca sempre en l'últim lloc en el seu índex d'acceptació pels electors: és que els ciutadans s'equivoquen també en això, pensaran ell i els seus. La caiguda del PP de 14 punts en aquesta enquesta igual transmet la realitat i ells no s'assabenten.

El que no necessita enquestes tampoc és tot el relacionat amb la imputació de la infanta Cristina, abans i després de les seves sis hores de declaració davant el jutge Castro. És igual que la desimputin o no, o que la condemnin o no. Això no canviarà gens la convicció popular sobre la situació de la institució monàrquica i sobre el color dels comportaments dels seus membres. Només cal obrir les vies de l'opinió del poble i sortir al carrer i parlar amb la gent.

Wert no dimiteix i la infanta no renuncia als seus drets de setè lloc en la línia de successió, cosa que no significaria pràcticament res. Doncs endavant amb els farols, que així van i arribarem lluny. Ara vénen les eleccions al Parlament europeu, que seran molt importants per als que reben el suport popular i que no han d'importar res per a qui les perdin o no avancin significativament. Aquest és el terreny en el qual ens movem els espanyols d'avui. Terreny d'aigües movedisses i d'incertesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT