PUBLICITAT

Bankia prepara la seva venda

CARMÉN TOMÁS

La borsa espanyola ha seguit una setmana més el seu pas vacil·lant. L'irregular comportament de la banca mitjana, la crisi en el Govern d'Itàlia, els últims cops dels problemes de les emergents i les negociacions entre Sacyr i les autoritats del Canal de Panamà han estat en el punt de mira i tot i així l'IBEX ha aconseguit tancar la setmana amb guanys del 0,6%. De fet, el selectiu ha aconseguit tancar per sobre de la barrera psicològica dels 10.000 punts . Fins i tot la prima de risc sorprenentment va deixar de banda el canvi de Govern a Itàlia i va baixar als 190 punts bàsics. Els mercats ja estaven descomptant un nou govern amb l'esperança que Itàlia afronti per fi les reformes necessàries per impulsar la seva economia .

A Espanya, s'ha parlat i molt de la reforma energètica. D'aquest nou galimaties que serà per als consumidors el rebut de la llum. El nou mètode de fixació de preus per hores ha estat qualificat per l'OCU d'aterridor i per les grans del sector com una bomba de rellotgeria, encara que a algunes empreses com Acciona els ha suposat alces quantioses a la borsa. Donarà molt que parlar quan es coneguin tots i cadascun dels detalls d'aquesta decisió que acaba amb les subhastes i que segons el Govern abaratirà el rebut per a la majoria de consumidors. També els inversors han tingut en compte les millors dades que la Comissió Europea ha publicat sobre el creixement a l'eurozona. Han millorat França i Alemanya. No el suficient per absorbir tant atur, però els resultats són millors del que s'esperava.

L'altre focus d'atenció, una setmana més, ha estat Bankia. El Govern ja ha encarregat a Goldman Sachs el disseny de la privatització en dos anys de paquets d'accions de l'entitat per a les quals cobrarà un euro nominal, fins i tot el seu màxim responsable, Goirigolzarri ha parlat aquests dies de la possibilitat de pagar dividends. L'escalada en borsa no s'ha frenat aquesta setmana , tot i que ha tingut jornades de correcció. La realitat és que el valor és d'1,486 euros, bastant per sobre del preu de l'ampliació i l'entrada del FROB en el seu capital que va ser d'1,35 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT