PUBLICITAT

Adéu a Gabo

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

«Macondo està de dol». Què on és Macondo? Existeix en realitat? Sí, existeix gràcies a un gran escriptor. Aquest poble es va crear dins de la imaginació del premi Nobel de literatura, Gabriel García Márquez, i va ser el lloc on es va desenvolupar l'acció de la seva novel·la Cien años de soledad. I Macondo continuarà existint mentre hi hagi algú que continuï llegint l'obra d'aquest colombià, pioner, junt amb el guatemalenc Miguel Ángel Asturias i els seus Hombres de maíz, del realisme màgic.

Gabriel García Máquez ens ha deixat i, avui, vull acomiadar-me no tan sols de l'escriptor, sinó també de la persona amant de la vida i de les seves belleses recordant les seves pròpies paraules: «Así es –suspiró el coronel– la vida es la cosa mejor que se ha inventado». El meu primer llibre de Gabriel García Márquez, El coronel no tiene quien le escriba, el vaig llegir quan estudiava Filologia, després vaig continuar amb El amor en los tiempos del cólera i Cien años de soledad. Lectures màgiques, apassionants...

Quan van portar al cinema El amor en los tiempos del cólera, no vaig dubtar a anar a veure la pel·lícula. Com podria no haver-ho fet, si em va fascinar la novel·la? Com sempre he de dir que em va agradar menys la pel·lícula que el llibre, sempre m'agraden menys les adaptacions al cinema. Els llibres tenen una màgia especial que et permet imaginar les coses aportant-hi alguna cosa de personal. T'imagines els paisatges, els personatges... I tot plegat, fa que siguin una mica teus i, així, gaudeixes més de la lectura. O almenys, jo ho faig així. Llegir és una de les meves majors aficions i Gabo m'ha proporcionat molts moments bells i entendridors amb la lectura de les seves obres. Doncs, en lloc d'un «adéu», vull acomiadar-me amb un «fins ara», fins a la pròxima lectura sempre acompanyada pel seu esperit màgic que continua viu en els seus llibres. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT