PUBLICITAT

Scrabble

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Aquest dissabte passat, es va celebrar novament a Encamp el Correllengua Nacional amb la seva Lliga d'Scrabble. Avui, he decidit parlar dels beneficis d'aquest joc per a l'intel·lecte i la salut de les persones.

L'Scrabble, inventat per l'arquitecte Alfred Mosher Butts el 1935, resulta un joc interessant perquè, a més de millorar el teu vocabulari, t'ajuda a aprendre a pensar estratègicament i, segons un estudi recent, el joc regular et fa millorar algunes de les teves habilitats cognitives. Una de les explicacions és que el cervell humà té molta més facilitat per llegir i entendre paraules que s'escriuen en forma horitzontal, però no és tan ràpid amb la lectura de l'ortografia vertical. Els estudis han demostrat que la capacitat de llegir i comprendre l'ortografia vertical, és molt més gran en la gent que juga habitualment a l'Scrabble. A més, el cervell també reconeix i entén amb rapidesa paraules tangibles, com «arbre» o «casa»; però, quan es tracta de conceptes abstractes com «felicitat» o «repugnant», es necessita una fracció de segon més llarga per part del nostre cervell per reconèixer i interpretar les paraules. Aquesta capacitat, també, està millorada en gran mesura entre els jugadors regulars. Però, el més sorprenent de tot és que es tracta d'un dels pocs jocs capaços de fer-te millorar, a la mateixa vegada que el vocabulari, les habilitats matemàtiques. Quan estem jugant a l'Scrabble hem de calcular la quantitat que suma cada paraula, de manera que valdrà la pena sumar i multiplicar nombres al mateix temps.

Així mateix, aquest joc posseeix d'altres beneficis que no tenen res a veure amb l'intel·lecte. L'Scrabble t'ajuda a desenvolupar la competitivitat, molt necessària al món real; la paciència, tot esperant a que l'altre jugador faci la seva jugada; i augmenta la sociabilitat, per tot això, resulta un joc excel·lent també per als nens.

Per concloure, caldrà no oblidar els molts beneficis que el joc produeix a la teva salut. Segons l'Organització Mundial de la Salut, ajuda a evitar l'Alzhaimer i estimula les neurones ajudant-te a mantenir el teu cervell sempre jove, a més de fer-te passar una bona estona i riure amb els companys i, això, t'ajuda a reduir molt l'estrès diari.

¿A què estem esperant? Anem a jugar a Scrabble! 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT