PUBLICITAT

Pel que sembla, sí que es pot

RAFAEL TORRES

No hi ha pitjor gestió que la que no es fa, ni res tan impossible com el que no s'intenta. Adormida i desmobilitzada pel narcòtic d'una efímera prosperitat material que va resultar ser un parany, la societat espanyola ha hagut de veure's sense casa, sense pa, sense feina, sense dignitat, sense justícia i sense futur, per reconèixer les causes, la naturalesa i els autors de la seva ruïna. Com que només es viu una vegada, i no és cosa de deixar per a una altra vida a la conservació d'aquesta, de tot allò (casa, pa, treball, dignitat, justícia, futur) que necessita per anomenar-se vida, i no infraexistència, la gent ha pres el primer que tenia a mà, unes eleccions europees, i ha expressat la seva resolució que fins aquí hem arribat. Tal és, obviant les anàlisis dels experts, tan similars en aquesta ocasió que semblen un i el mateix, el que ha passat, que els espanyols li han dit als responsables de la seva desgràcia, els del bipartit únic, que ja s'ha acabat.

L'Eibar ascendeix a Primera Divisió, Castrillo de Matajudíos ha aconseguit després de tants segles deixar de dir- se d'aquesta manera tan ignominiosa, i el PP i el PSOE han perdut la majoria absoluta que els va permetre bastardear la democràcia que, d'altra banda i per la seva causa, mai va passar d'incipient . Això vol dir que , pel que sembla, sí que es pot. Els que més han pogut, perquè a més el portaven en el seu estimulant nom, són els de Podemos. 200.000 euros s'han gastat en la campanya, segurament tot el que podien reunir entre tots, i encara que ara els arriba el moment de introduir-se al procel·lós i tèrbol túnel de la política convencional, que a Espanya és pel qual es fuig de la societat per refugiar-se a l'Estat, sembla que entusiasme no els falta .

També han pogut gairebé tots els altres, ja que la gent ha acudit a ells buscant treure el jou del bipartidisme únic, que sempre va ser la Gran Coalició sostenidora d'un règim cleptócrata i corrupte. Fins al centre, que no s'estilava des Suárez, ha rebut la visita desesperada d'una bona porció de paperetes. Eren unes eleccions europees , però ningú ho diria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT