PUBLICITAT

Solucions per a cooperativistes

LLUIS MERA

El problema que pateixen nombroses persones que fa anys es van incorporar a una Cooperativa d'Habitatges amb l'objectiu que se'ls construís casa i encara no se'ls ha acabat el seu habitatge, no passa desapercebut. Les cooperatives d'habitatges van sorgir amb la bombolla immobiliària i el problema afegit de la manca de regulació i la desídia institucional i, aprofitant aquesta tessitura, moltes persones van invertir uns diners per tenir en un futur una casa que mai se'ls ha lliurat.

Al nostre país hi ha milers de persones afectades. Moltes han acudit als tribunals per reclamar a HCC Europe més de 250 milions d'euros per les quantitats que van aportar per comprar aquests habitatges que mai es van arribar a construir. Però no totes ho han fet perquè desconeixen els seus drets, perquè no saben que poden exigir a l'assegurança (que al seu dia va garantir la seva inversió), la devolució de les quantitats que havien lliurat a la Cooperativa d'Habitatges HCC Europe.

Potser aquestes persones tampoc saben que una sentència del Tribunal Suprem, de finals de setembre de l'any passat, avala les seves reclamacions , ja que l'Alt Tribunal va condemnar a una altra asseguradora, Asefa, a indemnitzar amb més de 5,5 milions d'euros a centenars de cooperativistes que mai van rebre els seus habitatges.

Per tant, hi ha jurisprudència a favor dels cooperativistes de HCC Europe, que poden posar també en escac a aquesta asseguradora i recuperar tots els seus diners (més els interessos legals dels diners vigents que s'han d'aplicar sobre les aportacions realitzades des de la data en què cada aportació va ser ingressada a la cooperativa fins a la data en què l'asseguradora incorre en mora) si inicien una demanda judicial.

A més, és convenient demandar judicialment HCC Europe perquè als cooperativitas els empara també la Llei 57 /1968 sobre percepció de quantitats anticipades en la construcció i venda d'habitatges, així com l'article 20 de la Llei del contracte d'assegurances, aplicables a aquest tipus de pòlisses. Ja ho veuen, els cooperativistes afectats per HCC tenen les de guanyar, per molt que diguin que les cooperatives s'han dissolt, que ja i no hi ha res a fer o que s'han declarat en concurs de creditors i tot està perdut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT