PUBLICITAT

La música i els més petits

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

M'agrada la música, em tranquil·litza o, per contra, em motiva; depenent de la melodia que esculli. Avui he vist que les preinscripcions a l'Institut de la Música –perquè els més petits puguin prendre un contacte amb el seu món– a hores d'ara, són ja obertes. Una bona elecció com a activitat extraescolar per als més menuts de casa, ja que els aporta molts beneficis.

La música en els nens en edat preescolar és molt important per al seu desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, de la parla i motriu. A més, la música estimula l'expressió corporal del nen i posseeix el do d'apropar les persones. El nen que viu en contacte amb la música aprèn a tenir una convivència millor amb altres nens, establint una comunicació molt més harmoniosa.

Els nens, a través de les cançons infantils, milloren la seva forma de parlar i d'entendre el significat de cada paraula. La música estimula la creativitat i la imaginació infantil, però no només això, sinó que també és beneficiosa perquè augmenta la memòria i el poder d'atenció i concentració del nen, a més de millorar la seva capacitat d'aprenentatge en matemàtiques perquè s'ha demostrat que la música és pura matemàtica. Tot això potencia el seu poder de rendiment escolar.

També és de gran importància conèixer que el fet d'entonar cançons als nens i escoltar música amb ells des de ben petitets desenvolupa un fort vincle afectiu entre pares i fills i, a més, estimula la intel·ligència emocional.

Si, a més, fent una combinació entre música i ball s'aconsegueix un estímul de l'expressió corporal, l'equilibri i el desenvolupament muscular infantil. Però, està demostrat que la música és també beneficiosa per als adults. Com ja he dit abans, la música pot ser una font de plaer o de relaxació per a les persones. A més d'evocar records, moments, olors i d'altres sensacions que es poden associar mentalment amb una melodia o una cançó que havien escoltat molt abans. En els adults, també produeix una estimulació de la creativitat alhora que capta la seva atenció. Jo crec que hi ha prou motius per inculcar el gust per la música als més petits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT