PUBLICITAT

Felipe VI

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Dins d'un ambient tens i, per part de molta gent, de rebuig, va ser coronat com a nou rei: Felipe VI. D'una part, tenint el desig de milers de persones a tot el país que van demanar, després de l'abdicació de Juan Carlos I, que es realitzi un referèndum que decideixi si Espanya ha de ser una monarquia o una república i que impulsi un procés de canvi constitucional. De l'altra, es troben els catalans que demanen un referèndum amb la finalitat de que sigui la població catalana qui decideixi si vol ser independent.

Com a solució, el PSOE proposa una Espanya federalista, és a dir, una Espanya en la qual tots els territoris s'ajuntin en un agregat al qual lliuraran la seva sobirania, pactant una sèrie de competències i renunciant al dret de secessió llevat que aquest sigui concedit per la unió, la qual cosa no aportaria cap solució per ser gairebé un sistema idèntic a l'autonòmic actual. La meva opinió, encara que com ja sabeu no m'agrada gaire parlar de política, és que, ja que es trobem dins d'una suposada democràcia, haurien de ser els propis ciutadans els que decidissin quin tipus govern volen tenir.

No és gens democràtic imposar una monarquia a uns ciutadans que ja no la desitgin i, a més, obligar-los a mantenir per mitjà d'impostos a tota la família reial. Mentrestant, el monarca ja té molts actes i viatges oficials programats. Segons el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació els primers viatges dels reis al estranger seran al Vaticà, Marroc, Portugal i França. Margallo també ha confirmat que el rei Felipe VI participarà a la Assemblea General de l'ONU per a donar suport a la candidatura d'Espanya al Consell de Seguretat d'aquest organisme en 2015 i 2016, així com para presentar la política internacional del nostre país.

El primer viatge nacional que farà el nou monarca serà a Girona es creu que per a inaugurar el dia 26 el Fòrum Impulsa, per donar suport a les iniciatives dels joves empresaris. Aquesta visita com Rei a Catalunya serà el desafiament més gran al que haurà d'enfrontar-se el nou titular de la Corona en la seva aposta per una Espanya «unida i diversa», on, com va dir al seu discurs de coronació, càpiguen «tots els sentiments i sensibilitats i totes les diferents formes de sentir-se espanyol».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT