PUBLICITAT

El Cirque du Soleil

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Després d'un temps prudencial d'assajos, revisió del material i de les instal·lacions, etc., aquest dissabte començaran novament, al Parc Central d'Andorra la Vella, les actuacions del Cirque du Soleil amb un espectacle anomenat, com tots saben Scalada-Mater Natura. Hi haurà en total 17 actuacions repartides durant el mes de juliol i una darrera el primer dissabte d'agost que culminarà amb la presència del Cirque du Soleil a Andorra durant aquesta temporada. Perquè suposo que de segur pensaran portar-lo de nou a Andorra l'estiu vinent per tal d'atraure uns guanys als comerciants, restauradors i hotelers que, segons el meu parer i el d'altres persones, són una mica dubtosos.

Jo no estic gaire informada aquest any dels diners que ha costat portar al país al Cirque du Soleil, però puc imaginar que la suma ha de ser molt elevada. I, ¿quins beneficis es pretenen assolir amb aquest espectacle? Doncs, com és normal atreure turistes cap a Andorra que deixin un benefici econòmic per al país. Però l'any passat la majoria dels assistents a l'espectacle eren persones que venien en autobusos únicament amb la finalitat de veure-ho i quan acabava la funció pujaven de nou a l'autobús i de tornada cap a casa. No crec, doncs, que deixessin molts beneficis. Bé, com jo no entenc gaire sobre aquests temes econòmics, millor ho deixo per a les persones més versades que jo en aquests afers. Això només són elucubracions meves.

Però parlem de la qualitat de l'espectacle al que vaig assistir el darrer estiu i aniré aquest proper dissabte, si la pluja ho permet. És broma! Però, ja sabem el que va passar l'estiu passat: pluja gairebé tots els dies en què havia funció. ¡Inconvenients de l'ofici! I és que en ser un espectacle a l'aire lliure en un país amb un clima com aquest, això sol succeir. Encara que s'ha de reconèixer el bonic que és assistir a la funció sota cel, especialment si està estrellat. Bé, n'hi ha prou de marrades. L'espectacle, he de reconèixer-ho, és d'una qualitat immillorable i els artistes dels millors en el món. El que no m'agrada és l'organització i el no poder veure gairebé res. Si vols veure alguna cosa sempre has d'estar amb el coll estirat i amb el risc de sortir d'allà amb torticoli. Una altra cosa a afegir és que no haurien de deixar entrar els espectadors amb unes motxilles enormes a l'esquena que cada vegada que es giren et donen uns cops tremends. Turisme de qualitat li diuen! I per acabar, no m'agrada sortir i no trobar res obert a les rodalies per poder prendre almenys una copeta. A veure si aquest any si s'ha millorat. Ja els explicaré.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT