PUBLICITAT

Junts, podem arribar més lluny!

  • Un programa d'actes no s'improvisa, sinó que suposa molts mesos de preparació per a tothom
MERI PLANES
Regidoria de Joventut, Infància i Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Periodic
Foto: TONY LARA

Ja han passat uns dies des que va finalitzar la Festa Major de la Seu d'Urgell, i després de fer les valoracions corresponents, podem dir que: n'estem satisfets! Entre tots hem provat de fer una festa a gust de tothom, aquella tan esperada, on des del més petit dels urgellencs fins al més gran han pogut gaudir de més de 85 activitats diferents: esportives, musicals, infantils,... Una festa feta amb i per la gent, amb la col·laboració directa de la Comissió de Festes, del Consell Municipal d'Infants, la Coordinadora de Casetes, entitats, associacions i clubs, que un any més han dedicat el seu temps a la ciutat; i aquest any, com a novetat, la incorporació com a col·laboradors de l'associació d'hostaleria i dels pubs, amb noves propostes per ampliar l'ambient al centre de la ciutat.

Aquesta Festa Major és el resultat de moltes reunions i de l'escolta activa que hem anat practicant durant aquests quatre anys de govern: reunions de participació ciutadana, amb representants de tots els sectors de la ciutat. Tots els qui han volgut dir-hi la seva durant aquests anys, han pogut fer-ho, han estat escoltats i aquest n'és el fruit!

Des del departament i l'equip de Govern ens marquem l'objectiu de continuar creixent, afrontant la feina que ens queda per fer i amb l'empenta de la tasca ja realitzada. Fins ara, el balanç és positiu i, repeteixo, n'estem satisfets!

Un programa d'actes no s'improvisa, sinó que suposa molts mesos de preparació per a tothom que hi participa de l'organització. Tot i que representa molta feina, nervis i algun estira i arronsa previ, al final la il·lusió i el bon ambient que es respira durant els dies de Festa Major provoquen que les forces es recarreguin i que ens facin sentir aquell orgull de poble que cal seguir recordant.

Segur que tots ens n'hem endut algun bon record d'aquests dies: els concerts de les millors orquestres del país a la Plaça Catalunya; el Ball Cerdà per part dels balladors i balladores i per part dels gegants; potser el primer cop que pugeu a l'escenari de casetes per tocar amb el vostre grup; la preparació per a la desfilada a la rua amb la colla; els valors que ens va transmetre la Núria Vilarrubla, la pregonera; el somriure d'alguna persona especial; el sopar amb la colla o les espurnes del correfoc que van omplir de llum els vostres ulls... Tots aquests sentiments i aquestes vivències són els que, finalment, ens han de quedar per sempre.

Un cop més, ens toca donar les gràcies a cadascuna de les persones que formen part d'aquest trencaclosques gegant. Cal agrair la predisposició per col·laborar; cal agrair els qui han decidit quedar-se en lloc de marxar de vacances; els qui han participat activament d'una o moltes activitats; els qui han proveït els seus comerços perquè les mestresses de casa omplissin el cistell per preparar els millors àpats de festa; els qui han practicat el civisme; els qui han treballat tota la festa i han vetllat, des de diferents àmbits, perquè tot funcionés; els qui han entès que l'organització de la nostra celebració no és fàcil, que amb menys cal fer molt, i que de vegades no es pot arribar arreu... A tots, moltes gràcies!

Vull acabar aquest article amb una frase de la cançó de Txarango que ja nombrava al llibret de Festa Major: «Junts, podem arribar més lluny!» H

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT