PUBLICITAT

Això comença roent

PEDRO CALVO H.

Com estava cantat, la temporada comença roent, amb les xifres de l'atur, amb l'informe tremend del fiscal del Tribunal de Comptes, amb les amenaces alemanyes a Grècia ... Quina bona notícia la baixada de l'atur si la creació d'ocupació no es recolzés en els contractes temporals i a temps parcial. El maneig de les xifres pel Govern i els seus mitjans afins és espectacular, encara que a la vora de caure en el ridícul. Però estem millor o pitjor en aquest tema que quan el PP va arribar al poder fa tres anys? Doncs estem pitjor, fins i tot si donéssim per bones les xifres utilitzades amb tanta alegria. El que passa és que la gent ja no es creu aquestes coses com potser se les creia en el passat i això pot ser fatal per al Govern i el seu partit, que encara somien amb mantenir-se al poder (nacional i territorial) al maig i al novembre.

I en aquest somni treballen sempre, com ara mateix amb les seves desbordades prediccions sobre les desgràcies de Grècia si els vermells de Syriza arriben al poder a finals d'aquest mes, desgràcies que contagiarien als vermells de Podem i els espanyols s'espantarien i votarien després al PP en lloc de fer-ho als vermells. La cosa ve del desvergonyiment alemany, amb les seves amenaces als grecs, encara que l'assumpte se'ls espatlla als de Berlín i als de Madrid amb aquesta radical negativa dels poders de Brussel·les, que rebutgen de ple la sortida o expulsió de l'euro dels grecs. Serà que la Comissió Europea se'n recorda que la democràcia exigeix que es deixi en pau i en llibertat als països membres perquè votin sense amenaces ni coaccions antidemocràtiques? Serà potser, el que constituiria una encoratjadora notícia.

Jo que ells, em refereixo al PP, em preocuparia una mica més per l'informe del Tribunal de Comptes en el que els pertoca i per l'interminable riu de notícies dolentes al voltant de la corrupció en el seu si. Hi ha per a tots en l'informe, però el PSOE assegura que aclarirà la denúncia i que aquesta es va arxivar, mentre que al PP afirmen que col·laboren amb el Tribunal però que desconeixen absolutament el contingut del document. I així estem. Els propers dies i setmanes coneixeran un crescendo del vermell viu que no podrà aguantar-se. Però que consti que a mi, encara que m'interessa molt, la veritat és que no fins al punt que em diverteixi. Us ho juro.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT