PUBLICITAT

Una estocada directa a la democràcia

Avui deixeu-me que traspassi la frontera i opini sobre un tema que està trasbalsant el territori veí. Diversos països estan posant el crit al cel perquè el partit d’ultradreta, VOX, ha aconseguit 12 diputats al Parlament d’Andalusia. Diferents mitjans de comunicació estrangers estan obrint, des de dilluns, els seus informatius i seccions internacionals amb la sorprenent notícia que un partit «de l’extrema dreta ha guanyat en una regió d’Espanya», amb l’endarreriment que això comporta. I nombrosos ciutadans de la comunitat andalusa ja han sortit al carrer per expressar el seu malestar envers uns resultats que, a hores d’ara, encara ningú s’explica. 


La situació preocupa. I és que després de la repressió que va patir Espanya durant l’època franquista, sorprèn que hi hagi un percentatge de la població (per petit que sigui) que hagi acudit a VOX com a via per a governar. Espero que cap dels qui van votar el partit sigui dona, perquè una de les primeres modificacions que proposa aquesta força política és que se suprimeixi la llei contra la violència de gènere i la llei de l’avortament. També espero que no siguin homosexuals o transsexuals, perquè VOX ja ha deixat clar que no permetrà que aquest col·lectiu tingui els mateixos drets que els heterosexuals. Tampoc hi ha bones notícies per als animalistes, ja que el partit vol protegir la tauromàquia i la caça. A més, vol liberalitzar el sòl per seguir construint sense importar si es destrueix un paratge natural o si s’atempta contra el medi ambient. I que dir de la democràcia... Volen eliminar les autonomies i centralitzar l’Estat. Per descomptat, no cal parlar del procés independentista de Catalunya o de qualsevol altra regió. La seva resposta és clara: «Derrotarem sense pal·liatius el colpisme». I no només això, volen fusionar els ajuntaments dels pobles petits per neutralitzar la capacitat de decisió d’aquests. També es proposen dir adeu a la llibertat d’opinió. I és que tenen la intenció de dotar de màxima protecció jurídica els símbols nacionals (banderes, himne, corona...), imposant les represàlies pertinents per aquells qui no mostrin «respecte». 


Aquestes són només algunes de les moltes propostes sense sentit que proclama VOX. Davant d’això, només ens queda preguntar-nos, com s’ha arribat a aquesta situació? Tan malament està la política actual que una part de la població ha de recórrer a un partit com aquest? Tan farts estan els ciutadans de la corrupció i de l’estafa que pensen que tornar als temps de Franco és la millor solució? La política espanyola té un problema. I aquest no recau en el fet que alguns votants hagin optat per VOX, sinó en què la seva gestió és tan nefasta i ha desgastat tant als ciutadans que ja ningú confia en els qui governen, sigui quin sigui el seu color. Els polítics espanyols han mentit tantes vegades que ja ningú té fe. I quan es perd la fe, s’actua de forma irracional i sense pensar en les conseqüències. Així doncs, els d’Ejido (localitat on ha guanyat VOX) i aquells qui han votat el partit només han fet que buscar una sortida davant d’un panorama tan negre com l’actual. Llàstima que aquesta sortida hagi resultat ser molt pitjor del que ja tenien. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT