PUBLICITAT

Pobresa i infància

La setmana passada es van presentar indicadors sobre pobresa a Andorra. I malgrat que aquestes dades no agraden mai (a no ser que resultés ser zero), és important tenir-les. Des d’Unicef Andorra no ens cansarem de dir que per millorar una cosa, abans cal quantificar-la i això és el que hem intentat amb l’Observatori de la Infància. Per tant, celebrem que avui ja disposem d’aquestes dades.

Ara bé, no podem celebrar que un 12.8% de la població andorrana es trobi en situació de risc de pobresa, ni que un 8,9 % es trobi en situació de pobresa relativa, ni encara menys que un 4,4% de les persones que residim a Andorra es trobin en situació de pobresa severa. I el que encara ens preocupa més és que aquestes dades empitjoren quan es tracta de famílies monoparentals amb infants al seu càrrec.

En aquest cas, el percentatge de famílies en situació de risc de pobresa puja fins a un 25,7%. Però ara que tenim les dades, el que cal i amb la major brevetat possible, és analitzar les causes que provoquen la situació de pobresa i posar-hi solucions (com per exemple, el Pla Nacional d’Infància com preveu la Llei sobre els Drets dels Infants i els Adolescents aprovada recentment) que es focalitzin en aquelles famílies que més ho necessitin i que rebin el suport social per sortir d’aquesta situació de risc, de pobresa relativa o severa en la que es troben.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT