PUBLICITAT

Quan una broma passa a ser assetjament?

Totes les persones ens fem bromes entre nosaltres i riure’ns els uns dels altres pot ser molt sa. Però igual que hi ha comentaris que en un país funcionen i fan riure molt, en un altre país aquella mateixa frase pot ser una falta de respecte.

Amb les bromes pot passar una mica igual, un pot fer un comentari que a algú li faci gràcia però a algú altre gens. I a vegades no és fàcil saber si aquell algú t’ho està dient per riure o està intentant fer-te mal.

El que marca la diferència entre bromes i assetjament és que un mateix es senti ferit per aquell comentari, pensi que s’estan rient d’ell i si quan ha demanat que pari, la persona no ho fa i continua fent-lo sentir molest. Quan això passa, es converteix en assetjament i cap nen o nena s’ha de trobar incòmode i menys encara suporta-ho.

Les conseqüències de l’assetjament poden perdurar en el temps i afectar a la víctima mentalment (se sent avergonyida, culpable...), emocionalment (perd interès, confiança en si mateixa o en els altres....) i físicament (cansament, dificultat per dormir...). En casos extrems, poden arribar a pensar en treure’s la vida.

Per no arribar fins a aquest punt, val la pena que des dels primers indicis, s’actuï i es demani ajuda. Parlant amb un adult de referència, utilitzant l’aplicació que funciona a les escoles andorranes, B-resol o si és digital denunciar-ho en les mateixes xarxes.

Només entre tots podrem evitar que casos com el del Quaden, no es repeteixin ni a Austràlia ni enlloc més. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT