PUBLICITAT

Amb perspectiva d’infància

En qualsevol crisi com la que estem vivint no és sempre evident tenir en compte tots els col·lectius, entre ells els infants. L’emergència sanitària de la Covid-19 no està afectant directament als infants i adolescents, ja que el percentatge de menors que contreu la malaltia són molt baixos (anecdòtics fins i tot) però en canvi, les conseqüències sí que els afecten i molt.

Els infants (menors de 18 anys) han hagut de quedar-se a casa sense sortir per res, ja que molts d’ells eren i són asimptomàtics, i la por social a la malaltia feia que si acompanyaven a llençar les escombraries als pares se’ls mirés malament. S’han quedat sense escola i han hagut de fer un esforç, juntament amb pares i professors, per continuar les classes des de casa. Moltes famílies veuen minvats els seus ingressos a causa del confinament provocat pel coronavirus tot i que esperem que les mesures econòmiques preses garanteixin als treballadors uns ingressos mínims i que els seus fills i filles se’n beneficiïn. Tot això, pot provocar-los angoixes, pors, frustracions que malgrat ser normals en aquesta situació, puguin alterar el seu comportament.

Per tant, cal extremar les mesures de protecció a la infància en moments com els actuals. I el que és més important i sovint ens n’oblidem, és que els infants i joves són agents de canvi positius i els hem de tenir en compte i treballar amb ells per a curt i llarg termini construir un futur millor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT