PUBLICITAT

L’important és participar

de ben segur que tots nosaltres hem sentit alguna vegada aquesta frase o ens l’han dit més d’un cop. Sobretot quan som petits i els nostres adults ens volen fer entendre la importància de jugar, participar i fer esport més enllà de guanyar o dels resultats. De ben segur aquesta frase ens ha ajudat molt en les diferents etapes de la nostra vida adulta i els que teniu nens ara, sou vosaltres qui els hi dieu amb el mateix objectiu: Gaudir del moment més enllà de l’esport o joc que practiquem.

Us explico aquesta situació simplement perquè crec que hi ha moments en els quals aquesta frase no és aplicable. I és que per molt que des de l’Executiu es cregui o se’ns vulgui fer creure que és el mateix participar en el dia a dia de la nostra activitat social amb el fet de poder expressar-nos cada quatre anys tant a escala comunal com nacional, crec que res més lluny de la realitat. Evidentment, és important participar en la nostra vida cultural, però deixem ja d’una vegada de dir que aquells que no poden votar poden participar d’una altra manera. Això és mentida.

Evidentment, des de les nostres associacions es pot opinar, donar idees i fins i tot ajudar els nostres estaments públics a millorar com a societat i com a país. Però al cap i a la fi, per molta opinió que donem, no tenim dret a votar cada quatre  anys els nostres representants. Per molta participació que tinguem, estarem igual de desvalguts fins que no puguem donar la nostra opinió a les urnes. 

Vull deixar clar que crec que aquesta participació cultural és molt important (i en soc un exemple, ja que sóc membre de diverses associacions del nostre Principat) però, si us plau, aquesta participació ha de venir complementada pel fet de poder decidir els nostres dirigents comunals i governamentals cada quatre anys.

A més d’incentivar la participació ciutadana, potser els encarregats de la mateixa haurien d’una vegada fer un pas endavant i començar a treballar i preparar una llei on tota aquesta gent que vol, pugui escollir als seus representants per a poder continuar amb aquesta gran feina diària de millorar la nostra societat. Comencem d’una vegada per totes a legislar com fa tants anys que demanem des del Partit Socialdemòcrata per una nova llei electoral on tots els que participen en el creixement del nostre país tinguin dret a decidir en l’àmbit comunal.

Rebaixar els anys de nacionalitat és indispensable per poder fer evolucionar el nostre país. Un país del qual tots fem part i al qual només hi participa un privilegiat percentatge. Totes i tots treballem per Andorra, totes i tots som Andorra. I totes i tots mereixem un Consell General més representatiu.

Senyores i senyors del Govern: aprofitem que teniu una secretaria d’Estat de participació ciutadana, però aprofitem-ho de veritat. 
Fem que totes i tots puguem participar a Andorra. Deixem de reservar les urnes per a uns pocs privilegiats i transformem-les en un dret per a tothom. D’això se’n diu democràcia.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT