PUBLICITAT

Beirut ens necessita

Fa poc més d’una setmana que dues explosions al port de Beirut, ens van deixar a tots corpresos amb les imatges d’una ciutat completa destruïda. Amb més de 200 morts, desenes de desapareguts, més de 5.000 ferits als hospitals i 300.000 persones que han perdut la seva llar i s’han hagut de desplaçar internament, els efectes per als habitants de Beirut són incalculables. 
En un país, que ja patia una gran inestabilitat política (i ara amb tot el govern que ha dimitit en bloc degut a les protestes al carrer), amb una situació de col·lapse econòmic i amb els serveis sanitaris ja desbordats per la Covid-19, les conseqüències que aquesta emergència està causant a la població de Beirut són traumàtiques.
La Plataforma d’ONG d’Andorra ha obert campanya perquè els equips sobre el terreny puguin donar resposta a les necessitats més bàsiques dels primers dies (aigua, alimentació, refugi) però també per donar atenció als ferits, als infants separats de les famílies, per tornar a comprar els subministres perduts (com magatzems sencers de vacunes), per continuar treballant per prevenir la Covid-19 (500 casos nous en els 2 primers dies després de les explosions) i per reconstruir hospitals, centres de salut i escoles que han quedat inutilitzades. Col·laborar és fàcil; només cal trucar al 141 o fer un donatiu a qualsevol oficina bancària. Els afectats per les explosions ens necessiten més que mai.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT